Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessan Victoria närvarade vid Vitboksceremoni

26 mar, 2014, 08:50
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
victoria-ao

Kronprinsessan Victoria närvarade i tisdags vid en Vitboksceremoni i Stockholm.

Under tisdagen hölls en ceremoni på Norra Latin i Stockholm med cirka 250 inbjudna där bland annat vitboken presenteras och intervjuade romer läser upp sina vittnesmål. Bland de inbjudna fanns romer och andra som har bidragit till bokens tillkomst, företrädare för romska organisationer, företrädare för myndigheter och organisationer och riksdagsledamöter.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
victoria-ao-1

Syftet med vitboken är bland annat att ge ett erkännande åt offren och deras anhöriga och skapa förståelse för den romska minoriteten situation i dag.

Annons
victoria-ao-2

Integrationsminister Erik Ullenhag presenterade “Den mörka och okända historien” – en vitbok om övergrepp och kränkningar av romer och resande i Sverige under 1900-talet.

Läs mer på hovets hemsida här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press

 

Annons