Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessan Victoria oigenkännlig på ny bild som sprids utomlands

06 okt, 2024, 10:00
Vår kronprinsessa känns knappt igen – men det finns en rimlig förklaring bakom det hela.
Annons

Kronprinsessan Victoria är utan tvekan en av landets mest påpassande personer. Och det är inte bara inom landsgränserna hon skapar uppståndelse – visst väcker vår svenska kronprinsessa stort intresse även ute i Europa.

Nu sprids bilder på Victoria i just utländsk press, och man påpekar att hon inte är sig lik – här är förklaringen.

Sofias pappa har flyttat till Stockholm • Victoria tar över – här är nya jobbet • Prinsessans stora gravidlycka – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Sofias pappa har flyttat till Stockholm • Victoria tar över – här är nya jobbet • Prinsessans stora gravidlycka – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Kronprinsessan Victoria oigenkännlig på nya bilderna

Det är i tysk press som Victoria skapar rubriker – och detta är faktiskt ingen ovanlig företeelse. Tyskarna är stora fans av vår svenska kungafamilj, och det är nästan så att de tar den som sin egen.

Dessutom är ju drottning Silvia både född och uppvuxen i Tyskland, så det är inte konstigt att det finns ett visst band. I tyska tidningar bevakar man kungafamiljen hårt – och nu har det alltså hänt igen.

Annons

Denna gång är kronprinsessan i fokus, och den militärutbildning hon just nu genomgår. Man delar bilder på henne i uniform, en synnerligen ovanlig syn på en framtida drottning, och skriver att hon "knappt går att känna igen".

– Kronprinsessan kom till sin första skoldag i en militäruniform, som består av byxor, skjorta, t-shirt, stövlar och keps. Alla andra kadetter bär också denna kombination. Hon band upp håret i en avslappnad bulle, skriver tyska Bunte.

Kronprinsessan Victoria i uniform
En stor kontrast från Victorias piffiga klänningar och powersuits. Foto: TT

Därför syns kronprinsessan Victoria så sällan

Ja, bakom skolbänken är ju Victoria precis som hennes klasskompisar. Det blir många långa föreläsningar, salstentor och plugg hemma på Haga, och Victoria är redo:

Annons

– Min ambition är att lägga all min kraft på detta, för att i framtiden kunna representera Sverige och Försvarsmakten på bästa sätt. Jag ser fram emot en intressant och givande studietid med mina nya kurskamrater!

Det är en särskild officersutbildning hon genomgår på Försvarshögskolan och den första delen är klar i februari. Utbildningen sträcker sig dock över flera år, och sker på heltid. Victorias kungliga plikter är således betydligt färre – men detta är ju en viktig del av hennes drottningskola. Under den första delen avhandlas bland annat marintaktik, krigsvetenskap och militärstrategi.

Foto: TT

Annons