Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessan Victorias nya jobb väcker känslor – efter alla år som tronarvinge

25 aug, 2024, 15:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Mischa Schoemaker
Kronprinsessan Victoria har tagit sig an ett nytt projekt.
Annons
Kronprinsessan Victoria till Svensk Dam: ”Vill ge mina barn…”Brand logo
Kronprinsessan Victoria till Svensk Dam: ”Vill ge mina barn…”

Kronprinsessan Victoria är allt och lite till!

I veckan så påbörjade nämligen kronprinsessan Victoria sin officersutbildning på Försvarshögskolan, förutom detta har hon såklart haft fullt upp med sina kungliga uppdrag – bortsett från hennes korta sommarsemester såklart.

Nu kommer Victoria med ännu en glad jobbrelaterad nyhet!

Kommer med goda nyheter! MSAMS

Ännu ett ansvarsområde!

Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar, även kallat RBU, har nu gått ut och berättat att kronprinsessan Victoria tackat "ja" till uppdraget som kunglig beskyddare av organisationen.

Annons

Detta beskyddarskap innebär att Victoria blir ett uttalat stöd för organisationen i fem år framöver.

– Vi är mycket stolta över att Kronprinsessan väljer att stödja RBU:s verksamhet som beskyddare. Hennes engagemang bidrar till att öka medvetenheten om frågor som rör barn och ungdomar med funktionsnedsättning och deras familjer, vilket är av stor betydelse för våra medlemmar, säger RBU:s förbundsordförande Johan Klinthammar.

Detta är inte heller den enda organisationen som Victoria är involverad i. Hon har bland annat verkat beskyddare för WaterAid sedan 2011, hjärnfonden, samt antagit beskyddarskap för Svenska Soldathemsförbundet.

Vår vackra kronprinsessa! Shutterstock

En ära!

Ett beskyddarskap är en enorm ära att få ta emot som organisation.

Annons

På den kungliga hemsida beskriver de åtagandet som följande:

"När en kunglighet åtar sig ett beskyddarskap innebär det att den kungliga personen främjar föreningens, institutionens eller organisationens verksamhet. Detta kan göras på olika sätt, men generellt innebär det att beskyddaren kan sägas ge vikt och status åt verksamheten genom att öka uppmärksamheten och medvetenheten kring organisationen och dess arbete"

Vi är verkliga imponerad av Victoria – och det märks att hon verkligen är en stor förebild för många!

Bild: TT

Annons