Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessan Victorias starka budskap: "Nu är det upp till oss"

12 jun, 2017, 15:30
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Hennes engagemang berörde hela lokalen.
Annons

Kronprinsessan Victoria tillbringar dagen på Gunhild Stordalens matkonferens EAT på Clarion Hotel Sign i Stockholm. Konferensen fokuserar på matkonsumtion, hållbarhet och hälsa och precis som förra året så är Victoria en av EAT:s talare.

– Föreställ dig ett jättestort blått kylskåp. Ett kylskåp som är rikt på färsk och hälsosam mat av hög kvalitet. Tänk dig att tömma de hyllorna och istället fylla den med sopor, plast och giftigt avfall. En konstig bild, eller hur? Men det är precis så som vi behandlar vårt hav.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kronprinsessan fortsatte:

– Vi är alla beroende av havet för vår överlevnad, men vi behandlar det som en soptunna. Så hur vänder vi tidvattnet? Hur ser vi till att de val vi gör idag inte äventyrar framtiden, vår hälsa och vårt välbefinnande? Och hur hanterar vi det innan det är för sent? Det här är vad vi är här för att diskutera idag. Nu är det upp till oss. Jag skulle vilja ta tillfället i akt att tacka Stordalen Foundation för att ni arrangerar Stockholm EAT Conference.

Här kan du läsa talet i sin helhet!

Foto: Stella Pictures

 

Annons