Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessan Victorias stora beslut – förändrade hennes liv

14 aug, 2024, 22:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Det finns en händelse i kronprinsessan Victorias liv som förändrade allt.
Annons
Rios underbara äventyr med Victoria – stjäl showenBrand logo
Rios underbara äventyr med Victoria – stjäl showen

För nästan fyra år sedan så förändrades kronprinsessan Victorias liv – Det var nämligen då de välkomnade sin älskade cavapoo Rio till sin familj!

Kronprinsparet och deras barn visar ofta upp bilder på lille Rio – men en gång i tiden så var han faktiskt en skandalhund.

Vilken duo! Christine Olsson/TT /TT

Rio – familjemedlemmen som förändrade allt

Rio var ett fantastisk tillskott till Haga-familjen. Nu har Victoria en extra kompanjon vid sin sida, plus att barnen alltid har någon att leka med när de inte är ute på sina kungliga uppdrag.

Annons

När Victoria besökte Tivedens nationalpark förra året hade hon faktiskt Rio med sig som glatt sprang runt i skogsdungarna samtidigt som han lydde sin matte varje gång hon kallade på honom.

Även i år när kronprinsessan besökte Nämdö i Stockholms skärgård så höll sig Rio tätt intill.

Rio och Victoria upptäcker naturen tillsammans. Henrik Montgomery/TT

2020 var året som Rio kom till världen samt presenterades för det svenska folket – och han skulle visa sig väcka starka reaktioner, inte minst från Svenska Kennelklubben.

Annons

Därför kallades han för "skandalhunden"

Rio är en blandning mellan pudel och cavalier king charles spaniel – något som skapade ilska hos många. Det finns ett motstånd inom den Svenska Kennelklubben kring att avla fram blandraser.

– Så tråkigt att prinsessan stödjer blandrasavel, något som Svenska Kennelklubben arbetat i många år för att motarbeta, sa de i ett uttalande.

Det gick till och med så långt, att någon krävde att kungen inte längre skulle få vara hedersbeskyddare för Svenska Kennelklubben, ett krav som de själva däremot inte stod bakom.

Annons

Nu, fyra år senare, har hysterin äntligen lagt sig och Rio ses nu bara som ett glatt tillskott till familjen som bidrar med kärlek och glädje.

Titta så fina de är tillsammans! Christine Olsson/TT /TT

Bild: TT

Annons