Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias vän har gått bort - då blir begravningen

31 okt, 2017, 14:11
Han var en av eldsjälarna bakom födelsedagsfirandet i Borgholm.
Annons

Kronprinsessan Victoria har fått ett sorgligt besked. Per-Olof Amnér som var en av grundarna av Victoriadagen, har gått bort i cancer, 70 år gammal, och kungafamiljen underrättades i helgen. P-O Amnér var också kungens barndomsvän. De var jämnåriga och konfirmerades tillsammans i Borgholms kyrka på Öland 1962.

Victoria med Per-Olof Amnér (till vänster) och Kay Wiestål. Årets Victoriadag blev P-O’s sista.

De som kände P-O beskriver honom som en vänlig, spirituell och levnadsglad man, och för kronprinsessan Victoria var han en av eldsjälarna bakom hennes födelsedagsfirande på Idrottsplatsen i Borgholm. De träffades varje sommar, i hela 39 år. Men årets Victoriadag blev alltså P-O Amnérs sista. Han sörjs av sin hustru Harrieth och döttrarna Åsa och Maria och alla sina Ölandsvänner. Begravningen äger rum i Borgholms kyrka imorgon.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Per-Olof Amnér och hans Harrieth vid kungaparets försommarmingel på Solliden i maj.

Foto: IBL

Annons