Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessfamiljen tog båten hem ifrån Öland

10 aug, 2016, 14:56
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel sommarsemester på Öland är över för i år. Men för att göra hemresan lite roligare, valde de att åka motorbåt hela vägen hem.
Annons
kronprinsessfamilj ibl

Det är alltid lite sorgligt när de ljumma, ljusa sommarkvällarna tar slut och det är dags att återvända till vardagen.

För kronprinsessan Victoria och prins Daniel var sommarsemestern i Villa Skönvik på Öland till ända i fredags. De hade då haft sju underbara veckor tillsammans med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar och resten av kungafamiljen på Solliden slott. Sköna avslappnade dagar vid stranden, i trädgården och vid poolen, där det bästa enligt Victoria är att inte behöva planera någonting utan bara ta dagen som den kommer.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Arkösunds hotell

För att göra uppbrottet lite roligare valde kronprinsessfamiljen att ta båten hem från Öland till Stockholm. Det berättade de för en turist som de mötte på Arkösunds hotell på Vikbolandet i Norrköpings skärgård. Där stannade de nämligen till för lunch under fredagseftermiddagen.

Annons

Köket hade egentligen stängt, men öppnade upp igen när de såg vilka gästerna var.

– De var som vilken barnfamilj som helst. Satt ensamma vid ett bord och åt, säger uppgiftslämnaren.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel beställde varmrökt lax och Estelle åt kycklingspett, berättar hotellets ägare Malin Petersen för Expressen.

Efter lunchen tittade Daniel och Victoria runt inne på det nyrenoverade hotellet, berömde inredningen och var allmänt trevliga mot personal och övriga gäster, berättar ägaren.

– Vi var lite starstruck allihop efteråt, säger hon.

Av Anna von Koch

Foto: IBL och Arkösunds hotells Facebook

Annons