Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsparet Maximas och Willem-Alexanders skandalvilla såld

18 jan, 2012, 09:11
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Så är den äntligen såld, kronprins Willem-Alexanders och kronprinsessan Máximas olycksaliga villa i Moçambique! Det tog fyra år innan den stod klar och bygget har kantats av skandaler.

Kort tid efter att första spadtaget på den exotiska och grönskande halvön Machangulo försvann plötsligt byggmästaren Dave Dahlmann, sedan det kommit fram att han tidigare dömts för bedrägeri. Det var inte bara kronprinsparet som satsat stora summor, meningen var att det skulle byggas en hel by med lyxiga villor för förmögna västerlänningar.

Pengar försvann

Byggmästaren hade dock problem med att skilja ditt från mitt och alla pengar som satsats hade han satt in på sin 21-åriga dotters privata konto! Hur mycket kronprinsparet och de andra förlorade har aldrig avslöjats.

Annons

Hemma i Holland hördes allt starkare protester mot bygget, villan skulle fungera som semesterbostad, ett enskilt paradis där kronprinsfamiljen skulle kunna koppla av helt. Men hur mycket skulle det kosta att transportera och ha ett gäng livvakter där, undrade holländska politiker. Moçambique ligger ju i tredje världen och kriminaliteten är skyhög. Dessutom ligger Machangulo så avsides att familjen flera gången hyrde ett enmotorigt privatplan för att flyga de 100 milen från Kapstaden till Maputo.

Jobbade för slavlöner

Från börjas sades det att man skulle bygga bostäder, skolor och sjukhus till invånarna i Machangulo utanför villaområdet och att de inhemska byggjobbarna skulle få bra betalt. Naturligtvis byggdes varken det ena eller andra och byggjobbarna fick arbeta för slavlöner.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Den massiva kritiken gjorde att Willem-Alexander och Máxima förlorade all entusiasm för sitt “paradis” och lät en mäklare ta över och lägga ut villan för försäljning. Nästa gång de bygger väljer de nog ett mindre palats.

Av Eva Åström

Foto: IBL

Läs även:
Prins William gav Kate en hundvalp i present»
Prins Daniel fick ställa in på grund av sjukdom»
Spekulationer kring korruption»
Willem-Alexander och Maxima satsar på Argentina»

Annons