Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kung Charles dolda hälsokamp – förbereder nu prins William

05 sep, 2024, 07:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Prins William förbereds på att bli kung ifall det värsta skulle inträffa.
Annons
Se härliga klippet! Prins Williams oväntade drag på restaurangen – Kate bryter ihopBrand logo
Se härliga klippet! Prins Williams oväntade drag på restaurangen – Kate bryter ihop

Kung Charles har under senaste tiden gett indikationer på att han är på bättringsvägen efter han genomgått flera behandlingar för sin cancer.

Enligt kungliga experter är detta inte fallet. De påstår att kungen fortfarande är "mycket sjuk" och att kungahuset planerar en värdig begravning ifall det värsta skulle inträffa.

/ SplashNews.com

När drottning Elizabeth tog över den kungliga tronen 1952 påbörjades planerna för Operation London Bridge kort därefter.

Annons

Planen, som var kodnamnet för de åtgärder som skulle vidtas efter hennes död, innehöll detaljer som tillkännagivandet av hennes död, sorgeperioden, hennes statsbegravning och nästa trontillträde.

2022 när drottning Elizabeth tragiskt nog gick bort, blev den tidigare prinsen av Wales, nu kung. Han är den äldsta personen i brittisk historia att tillträda tronen, efter 70 år av väntan.

Bara två år senare, mindre än ett år efter sin kröning i maj 2023, blev kungen mycket sjuk – och det upptäcktes att han drabbats av cancer.

”Jag vill uttrycka mitt mest innerliga tack för de många meddelandena om stöd och lyckönskningar … Som alla de som har drabbats av cancer vet, är sådana vänliga tankar den största tröst och uppmuntran” skriver Charles i ett uttalande som delades den 10 februari 2024 på kungafamiljens konton i sociala medier.

Stephen Lock

Tog över för sin pappa

Under tiden kung Charles behandlades för hans cancer tog hans son, prins William, rodret. Detta var under samma period som hans fru, prinsessan Kate, även hon gick ut med sin cancerdiagnos.

Annons

Nyligen återvände kungen till sina offentliga plikter, men källor avslöjar att han verkligen kämpar.

Källan från Touch säger även, hur obehagligt de än verkar, att planerna för Charles begravning är mer angelägna med tanke på hans vacklande hälsa.

Precis som drottning Elizabeth har även kung Charles en 10-dagarsplan med kodnamnet Operation Menai Bridge, som uppdateras regelbundet.

Tronföljden. ROTA

Kommer en dag bli kung!

Dagen Charles dör kommer den tilltänkte arvtagaren till den brittiska tronen, Prins William, bli kung och prinsessan Kate kommer därav bli drottning.

Annons

Efter att ett officiellt tillkännagivande har gjorts till allmänheten kommer den nya kungen, William, att hålla ett tal till nationen, precis som Charles gjorde när hans mamma dog.

”Tjänstemännen kommer att se till att en begravning för kungen uppfyller hans önskemål och förväntningar samtidigt som de följer korrekt protokoll" säger en källa till Touch.

Bild: TT

Annons