Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kung Charles och drottningen bekräftar gemensamma beslutet – efter 30 år

22 okt, 2024, 19:00
Drottning Camilla och kung Charles
TT
Kung Charles och drottning Camilla är redo att starta på nytt, bekräftar det brittiska hovet.
Annons

Kung Charles och drottning Camilla är just nu på resa i Australien. Det har varit en väldigt händelserik vistelse, med sammanlagt 36 punkter på sitt schema, spritt över nio dagar.

Hör Kung Charles skämt om detaljen i bildenBrand logo
Hör Kung Charles skämt om detaljen i bilden

Och vi har redan fått en praktskandal.

Kung Charles och Camillas gemensamma beslut

Den kom när oberoende senatorn Lidia Thorpe, som har rötter i den australiska ursprungsbefolkningen, häcklade Charles under en officiell mottagning.

— Ge oss vårt land tillbaka! Ge oss vad ni stal från oss, skrek Lidia.

Annons
Drottning Camilla och kung Charles
TT

– Våra ben, våra skallar, våra bebisar, vårt folk! Ni förstörde vårt land!

Men Charles har inte bara fått ducka kritik. Han har också kommit med ett stort avslöjande, rörande honom och drottningen.

Charles och Camilla har nämligen lanserat The King's Foundation Australia – en ny välgörenhetssatsning med bas i Sydney. Den kommer att utgå från fastigheten Hillview Estate, som ska rustas upp och bli ett slags kulturhus. Där kommer man att erbjudas utbildning och träning i klassiska hantverk.

Annons

Uttalanden om kung Charles beslut

Dominic Richards har utnämnts till ordförande för organisationen.

– Hans majestäts vision av en värld i harmoni med naturen är mer relevant nu än någonsin. Som en australier som själv drog nytt av kung Charles utbildningsprogram för 30 år sedan, så jag är väldigt glad att även samhällen i Australien kan få ta del av detta, säger Dominic i ett uttalande.

Kristina Murrin kommer agera chef för den faktiska verksamheten.

– Genom att etablera organisationen permanent här visar ers majestät sin kärlek till Australien och hans vilja att utveckla arbetet som organisationen gör för att olika grupper ska överleva och frodas, säger Kristina.

Annons