Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kung Frederik delar ny bild med tvillingbarnen – inför kommande händelsen

22 jun, 2024, 05:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
STOCKHOLM, SVERIGE 20240506 Danmarks kung Frederik X och kung Carl Gustaf vid Skeppsbron vid Stockholm slott på måndagen. Danska kungaparet är på ett två dagar långt statsbesök i Sverige.Foto: Karin Törnblom / TT / Kod: 2377 Karin Törnblom / TT
Vilken underbar bild!
Annons
Hör kungens skämt till Frederik – får alla att gapskratta!Brand logo
Hör kungens skämt till Frederik – får alla att gapskratta!

Det vankas fotbollsfeber i Europa!

Fotbolls-EM är igång

Fotbolls-EM är i full rulle och många supportrar har flockats till Tyskland för att se matcherna.

Andra fantaster tar sig istället till diverse soffor eller uteserveringar för att ta del av spänningen.

Några av dem är danska drottning Mary, kung Frederik och deras två yngsta barn.

Obehagliga ögonblicket på fotbollsplanen

Mary och Frederik är sedan länge stora supportrar av det danska landslaget. Under en match mellan Finland och Danmark 2021 kollapsade plötsligt mittfältaren Christian Eriksen på planen.

Annons

De obehagliga scenerna visade sig bero på att fotbollsspelaren drabbats av en hjärtattack. På sjukhuset fick han en defibrillator inopererad.

Frederik och Marys rörande hälsning

På plats under det läskiga ögonblicket var det danska kungaparet, som senare skickade en hälsning till fotbollsspelaren.

Mary och Frederik under det obehagliga ögonblicket. Friedemann Vogel/TT

"Det var rörande att ta del av det fantastiska lagarbetet stöder från spelare och fans, efter den stora skräcken vi alla upplevde. Det viktigaste ikväll är att Christian Eriksen mår bra trots omständigheterna", skrev de i hälsningen.

Annons

Nya bilden på kung Frederiks barn

Inför Danmarks matcher passade drottning Mary och kung Frederik på att skicka några lyckönskningar till spelarna inför debutmatchen.

Iklädda danska landslagströjorna poserar kung Frederik med de 13-åriga tvillingarna prins Vincent och prinsessan Josephine utanför deras hem Amalienborg i Köpenhamn.

"Det börjar i en liten helhet, och hos oss är vi så gott som redo för Danmarks matchstart. Jag och min familj önskar @herrelandsholdet stort lycka till inför EM", skriver familjen under bilden.

Danmark möter England på Frankfurt Arena i Tyskland torsdagen den 20 juni.

Annons