Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungafamiljens hälsning till de branddrabbade

18 jul, 2018, 10:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Kung Carl Gustaf skickar en hälsning till de som drabbats av skogsbränderna som just nu pågår lite var stans i Sverige.
Annons

Det har aldrig varit så mycket skogsbränder som det är just nu, efter en lång period av sol och höga temperaturer som gjort att marken är extra torr. Nu kommenterar också kungen landets många brandkatastrofer genom en hälsning och ett tack till alla som aktivt hjälper till med släckningsarbetet.

Ett flygplan vattenbombar skogsbranden i Nacka utanför Stockholm.
Ett flygplan vattenbombar skogsbranden i Nacka utanför Stockholm.

“Min familj och jag följer med oro händelseutvecklingen kring det stora antal bränder som härjar runtom i vårt land denna ovanligt varma och torra sommar. Just nu görs ett stort arbete för att bekämpa bränderna och minimera dess skadeverkningar”, skriver kungen som även vid tidigare tillfällen hälsat till folket vid olika katastrofer.

Annons
Kungafamiljen.

“Jag vill uttrycka mitt och kungafamiljens stöd till alla er som drabbas och påverkas av bränderna. Till alla de människor – räddningspersonal, försvarsmaktsanställda, hemvärnspersonal och frivilliga – som i detta ansträngda läge gör stora uppoffringar för att hjälpa andra, vill jag och min familj säga: tack. Ert engagemang och era insatser är ovärderliga.”

Läs mer: Mitt under födelsedagsfirandet – gräsbrand vid Haga slott

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Foto: Stella Pictures

Annons