Kungamiddag på slottet - prinsessorna i fokus
04 feb, 2016, 09:02
Ellen Myrgård Lindén
Igår kväll bjöd kungafamijen in till en representationsmiddag på Slottet och alla blickade mot Victoria och Sofias stora magar och vackra klänningar!
Annons
Under onsdagen, den 3 februari, var det representationsmiddag på Kungliga Slottet och större delen av kungafamiljen var samlad. Inbjudna är representanter från riksdagen och regering, stora idrottare, näringslivstoppar och kulturpersonligheter. Kungaparet, kronprinsessparet och Carl Philip och Sofia hälsade välkomna i Vita havet och sedan fortsatte middagen i Karl XI:s galleri.
Det strålade om de gravida prinsessorna och självklart valde de valt galaklänningar med extra rymd runt magen!
Annons
Kvällens bordsplacering:
- Kungen förde talmannens maka, journalist Jenni Ahlin, till bordet. På sin vänstra sida hade Kungen statsrådet Annika Strandhäll.
- Drottningen fördes till bordet av talman Urban Ahlin och hade på sin högra sida statsrådet Morgan Johansson.
- Kronprinsessan fördes till bordet av statsrådet Morgan Johansson och hade på sin högra sida Australiens ambassadör Gerald Bruce Thomson.
- Prins Daniel förde statsrådet Ylva Johansson till bordet. På sin vänstra sida hade Prins Daniel talmannens maka, journalist Jenni Ahlin.
- Prins Carl Philip förde statsrådet Annika Strandhäll till bordet. På sin vänstra sida hade Prins Carl Philip Mocambiques ambassadör Frances Victória Rodrigues.
- Prinsessan Sofia fördes till bordet av statsrådet Ibrahim Baylan och hade på sin högra sida talman Urban Ahlin.
DIREKTRAPPORTERING
Svensk Dam DirektChatta med oss härAllt nytt om kungligt och nöje
Nu syns magen ordentligt! Sofia valde en långklänning i guld som lyste upp hela slottet.
Färgbomben Silvia äntrade Vita havet i rött!
Kvällens meny:
- Skaldjursterrin med fänkålssallad,
kavringskrisp och granatäpplevinägrett - Smörbakad röding med blåmusselragu, puylinser,
blåmusselsås, friterad selleri- och purjolöksskrisp - Helstekt kofilé med rödvinssås smaksatt med rökt oxmärg,
lökkompott och potatispuré med brynt smör och schalottenlök - Calvadosflamberade päron med karamellbavaroise,
yoghurtglass, saltmandel och brända marängflarn
Av Ellen Myrgård Lindén
Foto: Stella Pictures
Annons