Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungaparet åkte österut för statsbesök i Litauen

07 okt, 2015, 15:13
author
Annons
Silvia

Vilnius är en av de vackraste städerna i Östeuropa, sägs det. Barockkyrkor, trånga gränder, medeltida gårdar och torg gjorde Vilnius till världsarv 1994.

Ett annat världsarv är naturen på Kuriska näset. Fantastiska stränder, sanddyner och fiskelägen.

flyg

Kungaparet hade däremot inte så mycket tid över för sightseeing i Litauen och i huvudstaden. Startskottet för statsbesöket brände av idag och här ser vi rykande, färska bilder på drottning Silvia i rött och vår kung.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Silvia-stella

Med på resan är utrikesminister Margot Wallström, närings- och innovationsminister Mikael Damberg och försvarsminister Peter Hultqvist.

Kungen-3

Under besöket deltar även en näringslivsdelegation ledd av Jens Spendrup, ordförande i Svenskt Näringsliv, och Ylva Berg, vd för Business Sweden.

Annons
guestbook-ste

Statsbesöket inleddes med en välkomstceremoni på presidentpalatset. Därefter ägde en kransnedläggning rum vid Antakalnis kyrkogård för att hedra offren för självständigheten.

signatur-ste

Det följdes av besök i Seimas, Litauens parlament, för möte med talmannen Loreta Grauziniene. Kungaparet besökte sedan det nya universitetsbiblioteket.

Annons
silvia-ste

Dagen avslutades med att president Dalia Grybauskaitė gav en middag.

kungen-2

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

 

Annons