Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungaparet är på lyxig badsemester – se bilderna från Saint-Tropez

14 aug, 2024, 10:12
Kungen och drottning Silvia på semester på Franska rivieran
Vilken skön semesterspurt för kungen och drottning Silvia!
Annons
Villa Mirage – och älskade Rivieran!Brand logo
Villa Mirage – och älskade Rivieran!

Men titta här! Kungen och drottning Silvia är på semester på Franska rivieran. En utlandsresa som har gått under radarn – fram tills nu.

Men efter OS-festligheterna i Paris söndags kväll, åkte de inte hem till Sverige. Utan söderut, för några härliga dagar på Côte d’Azur. Vilken skön semesterspurt!

Kungaparet på semester på Franska rivieran ombord på sin båt Polaris
Kungaparet ombord på sin lyxkryssare Polaris. Foto: Agence/Bestimage

Rivieran bjuder just nu på 30 plus, och det blev många sköna dopp i Medelhavet. Och nog ser man att kungaparet njuter i fulla drag! Våra bilder visar Silvia på soldäck i turkos keps och blommig baddräkt under sarongen. Medan kungen matchar med turkosa badshorts.

Annons
Drottning Silvia i baddräkt och sarong under semestern på Franska rivieran 2024
Drottning Silvia i 2024 års kungliga badmode. Men kolla nere till vänster – kungaparet hade sällskap av en mystisk man. Foto: Agence/Bestimage

Men kungaparet var faktiskt inte ensamma ombord. Med ombord var även en okänd man i badkläder.

Svensk Dam kan dock skingra mystiken: Detta är kungens adjutant, som finns vid hans sida i alla lägen. Även på semestern! Någon kärlekssemester på tu man hand blir det sällan för kungaparet.

Kungens dyk från lyxkryssaren Polaris under semester på Franska rivieran 2024
Kungen, 78, är i toppform – kolla in hans sköna dykstil! Drottningen valde dock att kliva i från badstegen. Foto: Agence/Bestimage
Annons

Bilderna togs under gårdagen, i den solglittrande bukten utanför Saint-Tropez, inte långt från kungafamiljens rivierahus Villa Mirage på andra sidan viken: Den vackra vita sjurumsvillan som har varit i familjens ägo sedan prins Bertil och prinsessan Lilian köpte den i slutet av 1940-talet.

Villa Mirage – kungafamiljens hus på Franska Rivieran

Kungafamiljens hus Villa Mirage på Franska rivieran
Villa Mirage, där kungaparet just nu njuter av sina sista semsterdagar. Foto: E-Press/TT

I dag är det kungen som är husets ägare, och enligt prinsessan Birgitta har han faktiskt haft funderingar på att sälja – på grund av att insynen är så stor. Än så länge verkar de dock inte ha gjort allvar av dessa tankar.

Annons

Kungaparets solsemester blir dock inte långvarig denna gång: På måndag är årets sommarledighet definitivt över, i alla fall för drottningen som ska vara på plats vid en konferens i Uppsala.

Foto: Best Image.



Annons