Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungaparets glada dag på jobbet!

18 jun, 2018, 09:00
Det var ett härligt soligt kungapar som ägnade en heldag åt arbete hemma på Drottningholm. Först med medaljutdelning i slottets balsal, och sedan med hjärtliga möten på slottsteatern ett stenkast bort.
Annons

Dagen började med att kungen delade ut medaljerna H.M. Konungens medalj och Litteris et Artibus och den här gången ägde den högtidliga ceremonien rum i slottets balsal Rikssalen, ett av de vackraste rummen på hela slottet.

Kungaparet delat ut medaljer på Drottningholms slott.

H.M. Konungens medalj har delats ut i hela 204 år och finns i flera storlekar. Litteris et Artibus är något yngre, den kom till 39 år senare. Bland de lyckliga som förärades medaljer fanns både Ann-Louise Hanson och Helen Sjöholm.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Ann-Louise fick 8:e storleken i Serafimerordens band för förtjänstfulla insatser som sångare och scenartist.

Läs mer: Bildextra: Så var kungaparets galamiddag på slottet

Ann-Louise Hansom som fått medalj av kungaparet på Drottningholms slott.

Och så här glad blev Helen när hon fick fick ta emot medaljen Litteris et Artibus för framstående konstnärliga insatser som sångerska och skådespelerska.

Helens Sjöholm som fått medalj av kungaparet på Drottningholms slott.

Efter medaljutdelningen tog kungaparet en kort promenad över till slottsteatern för att vara med vid Drottningholmsteaterns Vänners högtidssammankomst. I följet fanns drottningens hovdam Christina von Schwerin och kungens adjutant.

Annons
Kungaparet med hovdamen Christina von Schwerin och kungens adjutant.
Hjärtligt möte på Drottningholmsteatern för drottning Silvia.

Kungaparet delade ut det nyinstiftade stipendiet “Vännernas Operastipendium” på 100 000 kronor till mezzosopran Linnea Andreassen som just tagit sin mastersexamen i opera vid Operahögskolan i Stockholm. Dessutom belönades tio sångare, dansare och musiker som medverkat på Drottningholmsteatern.

Annons

Det blev många hjärtliga möten – och gruppfotografering förstås.

Gruppfotograferingen under Drottningholmsteaterns Vänners högtidssammankomst.

Läs mer: Kungafamiljen växer – här är alla husen på Solliden

Foto: Stella Pictures och IBL

Annons