Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungaparet i Bhutan - det här händer idag

08 jun, 2016, 09:30
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Kungaparet befinner sig i Bhutan. Det tre dagar långa statsbesöket är det första någonsin - länderna emellan. Vi har koll på deras program!
Annons
kungaparet te deum ste

Det är bråda dagar för kungaparet! Efter prins Oscars dop och en fullspäckad nationaldag befinner de sig i Bhutan. Statsbesöket har varit planerat sedan länge och sträcker sig över tre dagar. Under besöket, som sker på kung Jigme Khesar Namgyel Wangchucks inbjudan, kommer de att stärka de politiska, ekonomiska och kulturella banden mellan länderna. Med fokus på frågor som rör klimat, miljö och hållbar utveckling. Även statsrådet Annika Strandhäll och representanter från svenskt näringsliv är med på resan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det här händer under kungaparets första dag i Bhutan:

  • Statsbesöket inleds med en välkomstceremoni på Paros internationella flygplats.
  • Under eftermiddagen äger en ceremoniell mottagning rum på Tashiccho Dzong med en traditionell procession (chipdrel). Därefter spelas nationalsångerna och hedersvakten inspekterades.
  • Kungaparet träffar Bhutans kungapar för samtal.
  • Senare under dagen har kungaparet möte med premiärminister Tshering Tobgay i Thimphu.
  • Dagen avslutas med en middag under värdskap av Bhutans kungapar.

Läs mer på kungahuset.se>>

Annons