Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungaparet i intervju om Global Child Forum

11 apr, 2014, 08:20
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
silvia-carl-gustaf-hovet

Idag fredag håll Global Child Forum på Kungliga slottet i Stockholm. I samband med detta pratar kungaparet om utvecklingen för Forumet.

På hovets hemsida kan man nu läsa en längre intervju med kung Carl Gustaf och drottning Silvia om Global Child Forum.

Drottningen:

– Det har varit en spännande och positiv utveckling som gått snabbare än vi vågat hoppas på. Förra året var det ett väldigt fint forum här på Slottet med över 350 deltagare från många företag och vi diskuterade barnrättsfrågor. Det var intressant, många företag var medvetna om till exempel barnarbete men barnrättigheter är ju mycket mer än så. Det blev en livlig diskussion och då märkte man nu, nu har vi satt igång något…

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kungen-ao

Kungen: …och det har visat sig att man inte nog kan understryka vikten av att informera om barnens rättigheter, både här hemma och utomlands. Till årets forum kommer flera hundra ledare från olika delar av världen, från stater och myndigheter, de största barnrättsorganisationerna, FN, det civila samhället och från företag för att delta. Det visar hur viktigt forumet har blivit. Alla är nyfikna, angelägna och har vänligheten att komma på till forumet. Stockholms slott har blivit en mötesplats för de här frågorna och det tycker vi ju är väldigt roligt.

victoria-daniel-2-ibl

Global Child Forum är Kungafamiljens första gemensamma stiftelse – på vilket sätt arbetar familjen med de här frågorna tillsammans?

Kungen: Drottningen kan de här frågorna bäst i familjen, jag supportar och hjälper och stöttar gärna de här viktiga frågorna.

Drottningen: Vi har alla ett engagemang för barn och ungdomsfrågor men på lite olika sätt. Kungen med scouterna. Kronprinsessparet med sin stiftelse, prinsessan Madeleines engagemang för Childhood USA, och prins Carl Philip som är beskyddare för Lilla barnets fond.

Läs hela intervjun här – på hovets hemsida››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Kungahuset.se, All Over Press och IBL

Annons