Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungaparet mötte prinsessor och scouter under Thailandsresan

15 feb, 2011, 15:03
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Kungaparet har – som vi tidigare skrivit om – varit i Thailand. Men det var verkligen inte bara sol och lata dagar för drottning Silvia och kung Carl Gustaf.

Förra veckan, närmare bestämt i torsdags, närvarade kungaparet på en galamiddag i Bangkok för att högtidlighålla att scouterna i Thailand firar 100 år. Det var den 1 juli 1911 som kung Vajiravudh grundade den thailändska scoutrörelsen. Med på middagen var även premiärminister Abhisit Vejjajiva. På bilden här ovan ser vi kungaparet med prinsessan Soamsavali till vänster och prinsessan Bajrakitiyabha till höger.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Invigningstal

Dagen efter medverkade kungaparet vid ett seminarium i Bangkok och där höll också drottningen ett invigningstal. Seminariet hade titeln “Justice for women and Children victims of violence”. Där pratade man kring ämnet rättvisa för barn och kvinnor som våldsoffer.

Seminariet som bestod av tal, frågestund, filmer och panelsamtal arrangerades av Association for the promotion of the status of Women (APSW) där prinsessan Soamsavali är högsta beskyddare. Även den thailändska prinsessan Bajrakitiyabha och den thailändske justitieministern Kittipong Kitayarak närvarande under dagen.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Kungliga Hovstaterna

Läs även:

Kungaparet firar Bertil Hult i Shanghai››

Victoria och Bertil Hult har en sak gemensamt››

Drottning Silvia dansar och ler››

Länk till kungliga hovets hemsida››

Annons