Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungaparet om sitt föräldraskap: "Vi var borta väldigt mycket"

25 jun, 2016, 12:00
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Att representera Sverige och samtidigt var där för sina barn är inte det lättaste. - Det är nog inte förrän efteråt man har förstått att vi var borta väldigt mycket, säger kungaparet till DN.
Annons
Kungaparet

Under torsdagen publicerade DN en intervju med kungaparet där de huvudsakligen talade om barn. Sina egna och andras. Men de passade också på att ta upp svårigheten att kombinera föräldraskapet med alla kungliga uppdrag.

– Vi hade ju ett ganska fullt program. Det är nog inte förrän efteråt man har förstått att vi var borta väldigt mycket. Tyvärr. Något som vi kanske inte märkte eller kände då. Vi hade ju alltid en barnflicka som kunde hjälpa till och vara stand in men det är ju aldrig samma sak, säger kungen i intervjun.

Drottningen fortsätter:

– Nu efteråt har vi förstått att barnen tyckte att det var tråkigt att vi var tvungna att lämna dem så ofta som vi gjorde. Det tänkte man inte på då. Jo, man tänkte på det men satt fast i programmet och det var svårt att bryta det. Jag har inte räknat, men jag tror att Victoria är mer hemma än vi var. Hon är mammaledig och det var ju inte vi på den tiden.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Stella Pictures, IBL

Annons