Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungaparet på besök i Danderyd

07 sep, 2012, 13:42
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia var under torsdagen på besök i Stockholmsförorten Danderyd.

Annons

Drottning Silvia – klädd i en svart-vit mönstrad kavaj, svart kjol och en härligt röd halsduk – kom tillsammans med kung Carl Gustaf till Stockholmsförorten Danderyd under torsdagen.

Båttur

Kungaparet besökte bland annat Djursholms kapell, Institut Mittag-Leffler där de talade med unga forskare och matematik och så besökte paret Marina Läroverket. De fick också chansen att åka båt i det fina vädret, till Ekudden i Djursholm med långseglingsfartyget Älva.

Företagsbesök

Lunchen intogs på Djursholms slott och efter det väntade ett besök på Träffpunkt Enebyberg, ett företagsbesök på Tobii Technology samt ett möte med elever och lärare i Danderyds kulturskola. Besöket avslutades i Kvarnparkenlänk med tal av kungen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Läs mer på hovets hemsida här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Halmstad på schemat för kungaparet››

Maddes jacka sitter nu på Silvia››

Kungen delade ut Stockholm Water Prize››

Annons