Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungaparet på genrep för "Så som i himmelen"

23 sep, 2018, 08:00
author Margareta
Margareta
Filmen Så som i himmelen är en modern klassiker. Nu blir den musikal, och kungaparet såg den först av alla!
Annons

Ett helt land tog filmen “Så som i himmelen” till sitt hjärta. Kören, musiken, relationerna. På kort tid blev den hyllad och älskad. Kay Pollaks succéfilm från 2004 sågs av drygt 1,4 miljoner svenskar på bio, fick 8 Guldbaggenomineringar och en Oscarsnominering. Och låten “Gabriellas sång” spelas fortfarande vid olika ceremonier och event.

Nu har filmen blivit musikal. Något kungaparet verkade vara glada över. De valde nämligen att dyka upp till uppsättningens genrep på Oscarsteatern i Stockholm. På Facebook delar Oscarsteatern själva en bild där vi får se kungaparet med hela ensemblen efteråt. De skriver även att kung Carl Gustaf och drottning Silvia var nöjda med det de fått uppleva.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Igår hade vi riktigt finbesök på Oscarsteatern när Kungen och Drottningen kom med hela hovet för att se genrepet. Det blev tummen upp från Kungen som tyckte det var helt fantastiskt!” skriver teatern själva på sociala medier.

Annons

Vilken härlig gåva från kungaparet till personalen vid hovet!

Musikaler verkar vara något som framför allt drottning Silvia verkar uppskatta. Kungaparet uppskattar båda musik, men just drottning Silvia har setts på olika musikaluppsättningar tidigare.

Exempelvis var hon och kronprinsessan Victoria helt privat på musikalen  “Billy Elliot” på Stadsteatern på Kulturhuset i Stockholm under förra året. Just den kvällen arbetade kungen med officiella uppdrag och prins Daniel var på hockey. Två år tidigare var drottningen på föreställningen ”Miss Saigon” på Prince Edward Theatre i den brittiska huvudstaden London. Detta var när prinsessan Madeleine och Chris O’Neill bodde i staden med barnen.

Men musikalen “Så som i himmelen” såg även kungen alltså. Och enligt recensionen efteråt verkar även han uppskatta en bra musikal i härligt sällskap!

Dessa personer spelar huvudrollerna i musikalen Så som i himmelen: 

Kungen och drottningen lyssnade till det nya stjärnskottet Philip Jalmelid, kungaparets favorit Malena Ernman, folkkäre Björn Kjellman (som ersätter Morgan Alling på grund av sjukskrivning till mitten av nov), skådespelarna och musikalstjärnorna Anders Ekborg, Sara Jangfeldt och Christopher Wollter samt den nya talangen Tuva B Larsen.

Läs mer: Silvias väninnor på sensommarens societetsfest

Foto IBL

Annons