Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungaparet på tu man hand i Sainte-Maxime

03 aug, 2015, 11:25
author
Annons
Villa-mirage

Det är ingen hemlighet att kungafamiljen stormtrivs på Franska rivieran, där kung Carl Gustaf och drottning Silvia nu befinner sig.

Saint-Tropez nattliv har inte längre samma dragningskraft på kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine, som numera ägnar sig åt betydligt lugnare fritidsintressen än partaj efter solnedgången. Prins Carl Philip och Sofia har njutit av en härlig smekmånad i exklusiv avskildhet, långt borta från turiststråken.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kungen-1

Här ser vi kungaparet på sin båt, fotot är dock från ett tidigare tillfälle.

Annons

Men kungen och drottningen åker gärna till Rivieran. De är där just nu berättar bland andra Expressen. Men vilda fester står inte på semesterprogrammet.

Sju rum och kök

Kungen-Polaris-2012-ste

Kungaparet vilar gärna upp sig i den exklusiva sjurumsvillan Villa Mirage – som ligger precis vid havet i vackra Sainte-Maxime.

Villan i sig är fantastisk och utsikten går knappast att klaga på. Ja, det skulle vara insynen då…Den exklusiva villan har egen strandtomt och skyddas från insyn av två murar, men i vattnet kan allmänheten skymta kungen när han badar.

Annons

Styr ut till havs

Det är för att slippa nyfikna blickar och för att kunna bada i det glittrande Medelhavet, som kungen tar med sig sin hustru och styr sin J-Craft-båt Polaris ut till havs.

Kungen och drottningen solar bredvid varandra på soldäck. Bilden ni ser till höger är från 2012.

Ärvde Villa Mirage

När prins Bertil avled den 5 januari 1997 ärvde kungen Villa Mirage.

Prinsessan Lilian hade tidigt gjort klart att hon inte ville behålla det vackra huset Villa Mirage på franska Rivieran. Villan var Lilians och prins Bertils gemensamma sommarparadis i 51 år.

Lilian

– De viktigaste åren i våra liv, har prinsessan Lilian sagt.

Idag njuter kungen och drottningen av härliga dagar i huset.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, Stella Pictures

Annons