Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungaparets hektiska vår - fullspäckat schema

16 apr, 2016, 12:06
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
70-årskalas, barndop och födseln av ett nytt barnbarn. Det är bråda dagar för kungaparet! Under våren drar de dessutom hela det kungliga lasset av plikter.
Annons
kungaparet-ste

Den här våren är ytterst speciell, i alla fall i kungliga mått mätt. Prins Oscar föddes ju den 2 mars och nu väntar vi med spänning på Carl Philip och Sofias första barn. Större delen av kungafamiljen kommer alltså vara föräldralediga de kommande månaderna vilket gör att kungen och drottningen jobbar mer än vanligt. I vår får de inte samma avlastning av Victoria, som ju främst är hemma med Oscar. Och inte heller av prins Daniel som, även han, planerar att vara hemma med den lille prinsen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victoria-453

Om detta var ett helt vanlig år, utan dop och jämna födelsedagar, hade kungaparets schema inte varit fullt så späckat. Men just i vår sammanfaller ju föräldrarledigheterna med kungens 70-årsfirande. Någonting som kräver stor planering av hovet. Och vad händer egentligen om prinsessans Sofias föder under födelsedagsveckan? Hör om hovets plan B i senaste avsnittet av Kungligt med Jenny Alexanderson. 

Den senaste veckan har kungaparet haft hela 13 officiella uppdrag. Detta samtidigt som de måste delta i de sista födelsedagsförberedelserna. Sedan är det ju så att hela familjen kommer hem nästnästa vecka, inklusive Madeleine och Chris. Någonting som de – vid sidan av allt jobb – vill hinna planera lite inför. Dessutom är det bara några få veckor kvar till prins Oscar dop, den 27 maj. Och i planeringen av den ceremonin vill de förstås delta.

Annons
Ste-CarlPhilip1

Prins Carl Philip hade sitt sista officiella uppdrag i onsdags, den 13 april. Sedan kommer ju även han att gå in i babybubblan. Och fram till juni månad har prins Daniel endast fem uppdrag inbokade i den kungliga kalendern. Så nog blir det en hektisk vår för jubilar och hans drottning!

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Stella Pictures, IBL-AOP

 

Annons