Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Kungaparets privata dejtkväll på Öland – där Silvia dansar i gräset

17 jul, 2024, 17:00
Drottning Silvia och Kung Carl Gustaf
Kungafamiljens privata semester på Öland är officiellt igång och kungaparet gör det mesta av ledigheten – med dans!
Annons
Se när Estelle rycker in under Oscars busBrand logo
Se när Estelle rycker in under Oscars bus

Så var det äntligen dags för vår hårt arbetande kungafamilj att gå på semester och samla krafter inför en intensiv jobbhöst, och det gör kungligheterna med besked.

Ja, i detta nu är de alla traditionsenligt samlade på öländska Solliden där de kan pusta ut ordentligt, men också njuta av härlig live-musik.

För några år sedan tog ju kungen initiativ till Solliden Sessions där framstående svenska musiker tar plats vid Kaffetorpet utanför Solliden slott – och under tisdagen intog E-Type scen.

Annons

Och det var ingen dålig publik eurodisco-kungen fick – kronprinsessparet, kungaparet och prinsparet i sällskap av sonen Alexander dök alla upp – och vi fick se härliga danssteg från vår drottning...

Här dansar Silvia med kungen

Det var en taggad publik som tog del av E-Types konsert under tisdagen och vår kungafamilj var inte sämre.

Nej, när artistens superdänga Angels Crying började spelas ställe sig kungligheterna upp, klappade i takt och svängde på höfterna – inte minst vår drottning.

Se den härliga videon nedan där kungligheterna dansar loss till E-Type:

Silvia är ju faktiskt känd för att vara en "dancing queen" och i år har vi fått se drottningens dansfärdigheter ovanligt många gånger.

Annons

Som i våras, då drottningen dansade till just ABBA:s superhit Dancing Queen på ett lyxhotell i Bangkok i samband med sin jobbresa i Thailand:

Vi fick även se drottningen dansa till samma låt en månad senare, i april, när ABBA hyllades på cirkus i Stockholm – och Silvias glädje gick inte att ta miste på:

Silvia – vår Dancing Queen

Just låten Dancing Queen har en speciell plats i drottningens hjärta. Den spelades live för första gången kvällen före kungaparets bröllop 1976 och sedan dess har den blivit något av ett signum för Silvia.

Annons

Men även E-Type går alltså hem hos Silvia – och vad passar bättre än att få höra artisten live under en privat kväll med sin älskade make, kungen? Det är underbart att se!

Foto: Suvad Mrkonjic/Svensk Damtidning

Annons