Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungaparets stöttar svenska OS-truppen

29 jul, 2016, 10:44
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Den 16 augusti smäller det. Då besöker kungaparet OS i Rio de Janeiro.
Annons
VictoriadagenStella13

Heja Sverige! De svenska OS-deltagarna får en kunglig hejarklack. Den 16 augusti åker nämligen kungen och Silvia till Rio de Janeiro för att följa tävlingarna.

– Kungen och drottningen besöker OS och kommer att vara på flera tävlingar där svenskar representeras. Det är ett viktigt internationellt idrottsevenemang som kungafamiljen har som tradition att besöka, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Besöket kommer att sträcka sig över sex dagar och curlingmedaljören Anette Norberg, ledamot i Sveriges olympiska kommitté, förklarar att kungaparets stöd betyder mycket för svensk idrott.

– Det är jätteroligt att de är så idrottsintresserade. När jag var aktiv betydde det något att veta att de fanns i publiken, säger hon i intervjun.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Stella Pictures

Annons