Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungen: "Det här har jag och drottningen sett fram emot"

09 jun, 2016, 10:03
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Kungaparet gör succé i Bhutan. Nu berättar kung Jigme Khesar Namgyal Wangchuck om sitt möte med de svenska kollegorna.
Annons
kungen bhutan ste

Kungaparet befinner sig på ett tre dagar långt statsbesök i Bhutan. Det är det första statsbesöket länderna emellan och både landets kung och hans drottning Jetsun Pema sätter stort värde i besöket. För Expressen berättar kung Jigme Khesar Namgyal Wangchuck om sina svenska kollegor. 

– Jag är så otroligt hedrad. Kungen och drottningen är två väldigt fina personer och jag är glad över att de är här, säger han till tidningen. Kungen och Silvia lämnade Stockholm under tisdagen. De flög med Thai Airways och mellanlandade i Bangkok. Väl framme i Bhutan välkomnades de med en stor ceremoni och även om det här är parets första officiella resa till landet så var kungen där redan 1993. Men då privat.

Annons

– Det här är ett besök som både drottningen och jag har sett fram emot, berättade kungen för Expressen.
Kung Jigme Khesar Namgyal Wangchuck passade också på at berätta vad han och vårt svenska kungapar talade om under deras första dag.

– Relationerna mellan Sverige och Bhutan. Hur vi kan utveckla dem och bli ännu bättre. Det var ett bra och givande samtal. Det är en ära att få träffa dem och få prata med dem. De är två underbara individer. Jag är tacksam att de är här.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Stella Pictures

Annons