Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungen drömmer om mer tid tillsammans med Silvia

04 maj, 2007, 17:19
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Nu berättar kungen öppenhjärtigt om sin och Silvias dröm: "Vi längtar efter egen tid. Att bara få vara ensamma tillsammans en dag i månaden".
Annons

Kung Carl XVI Gustaf kan tyckas var en man som har allt – men skenet bedrar. I tidningen “Chef” berättar han öppenhjärtigt om sin och drottning Silvias önskan att få rå sig själva och “bara vara” en gång i månaden.

– Tidigare hann jag sticka ut och springa före middagen. Det får jag inte tid till nu. Varje år säger drottningen och jag att nu ska vi få mer egen tid. Vi ska bli tuffare på att tacka nej. Vi ska säga nej, nej, nej… och ändå svämmar det över, säger han.

Kungaparet bokar in en egen dag

Så vad göra? Jo, nu har han och Silvia bestämt att en dag i månaden viks för privat bruk, orubbligt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Långsint är kungen också – en “tråkig sida” som han kallar sin lite småtjuriga läggning i intervjun – samt en stark motståndare till kaffepauser – “så fort jag får ett program för besök ute i landet, så är det första jag stryker kaffepauserna”.

Kungen tog upp Hey Baberiba

Att förlöjligas i TV4:s “Hey Baberiba” var kungen inte ett dugg road av, hela familjen fick ju förresten sin släng av sleven och porträtterades på det mest osmickrande vis av Christine Meltzer, Peter Magnusson och David Hellenius.

– Visst kan man skämta om oss kungligheter. Man ska kunna tåla ett skämt, men inte systematiskt, för då blir det en personförföljelse!

Värst har det varit dagen efter att ett program sänts, ja men tänk er själva – där står han i något officiellt sammanhang och ska hålla ett seriöst föredrag och så står det en massa barn och vrider sig av skratt bara han visar sig!

 

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Stella Pictures

 

Annons