Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungen fick jobba än hårdare idag - utan sin drottning

03 dec, 2014, 19:07
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
carl-gustaf-1-ste

Om en vecka är det dags för Nobel. Från Frankrike gav kungen i dag sin syn på festen – och berättade vad han tycker om att Sofia Hellqvist och Chris O’Neill är med i år.

Drottningens magåkomma höll i sig under eftermiddagen. Därmed fick kungen jobba desto hårdare. 12:00 mötte Carl XVI Gustaf Paris borgmästare Anne Hidalgo i Paris stadshus, Hotel de Ville, för ett samtal om hållbara städer, miljö och integration.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kungen-ste

Därefter blev det lunch med premiärminister Manuel Valls på palats Matignon innan kortegen gick vidare till kulturhuset Le Centquatre, en slags motsvarighet till Fryshuset – fyllt av konstnärer, dansare, jonglörer och andra kulturutövare. Kungen var vid gott mod, pratade med alla han mötte och tycktes gilla det han såg.

Annons
kungen-ste

Sedan var det dags för kungen att bege sig mot Gare de Lyon, en av Paris sex järnvägsstationer där han fick bevittna en fotoutställning om Umeå.

King Carl Gustav of Sweden visits the exhibition Ume and the Train Bleu restaurant

Vidare besökte kungen restaurangen Le Train Bleu där den svenske stjärnkocken Tommy Myllymäki just nu gästspelar. Kungen fick en rundtur i köket och fick provsmaka löjrom och hjort-tartar. Sedan hade tiden kommit till en av statsbesökets pressträffar.

Annons

Kungen talade om sin relation till Frankrike och hur mötet med Zlatan varit. Dessutom berättade han om hur mycket han ser fram emot Nobelfesten.

– För mig betyder den festen glädje, slog han fast.

carl-gustaf-ste-2

När Svensk Damtidning frågade hur det känns att hela familjen med respektive är på plats i år sa han skämtsamt:

– Jag hoppas att de kan lära sig något!

silvia-ste

Senare under kvällen väntade svarsmiddagen. In i det sista var det oklart om drottningen skulle kunna vara med eller ej men till slut meddelade kungen att drottningen inte skulle orka komma.

– Drottningen kommer inte, slog också Margareta Thorgren vid hovet fast.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

 

Annons