Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungen firades på födelsedagen - men Estelle stal showen!

30 apr, 2012, 14:08
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Det var ett härligt soligt väder när kung Carl Gustaf firades vid Kungliga slottet i Stockholm på sedvanligt sätt. Men det var ändå prinsessan Estelle som fick huvudrollen denna dag…

Annons

Vi gratulerar givetvis kung Carl Gustaf som blir 66 år idag. Och det var många som ville gratta vår monark denna soliga vårdag på Kungliga slottet i Stockholm.

Musikprogram

Arméns musikkår spelade en paradmarsch och genomförde sedan ett musikprogram, salut sköts från Skeppsholmen och högvakten red in med Livgardets Dragonmusikkår.

Madeleine i USA

Förutom en stor folkmassa så fanns både drottning Silvia och prins Carl Philip på plats. Prinsessan Madeleine befinner sig som vi tidigare berättat i USA där hon under gårdagen besökte en operagala i New York.

Med prinsessan Estelle

Men det alla väntade på var ändå kronprinsessan Victoria och prins Daniel, som till slut också visade sig på balkongen efter en liten väntan. Och de hade prinsessan Estelle i famnen.

Annons

Så gissa om jublet steg när alla fick se sin första skymt av  prinsessan Estelle med vit mössa på huvudet! Folk skrek av glädje och sprang framåt för att se lite bättre.

Vinkade

Kronprinsessparet som var härligt vårklädda höll upp sin lilla prinsessa så att alla kunde se henne, Victoria tog också flickebarnets hand och höll upp den så att hon kunde vinka till alla där på plats.

Första framträdande

Detta var trots allt prinsessan Estelles första officiella framträdande, men det kommer att bli fler.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Madeleine på operagala i New York››

Nya bilder på prinsessan Estelle››

Prinsessan Estelles dop sänds i SVT››

Annons