Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungen har varit på besök i Afghanistan

18 apr, 2011, 13:50
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Kung Carl Gustaf invigde Camp Monitor i Shibirghan under sitt besök vid den svenska Isaf-styrkan i Afghanistan i förra veckan.

Kungen har sett fram emot sitt besök i Afghanistan. För ett drygt år sedan besökte kronprinsessan Victoria landet och nu var det alltså kung Carl Gustafs tur.

– Jag har faktiskt längtat efter att få komma hit till Afghanistan och ta del av den svenska insatsen. Det är imponerande att ta del av det arbetet som ni alla utför och det är glädjande att se. För mig är det intressant att också få möjlighet att ta del av er vardag, som jag har förstått av allehanda informationer och diskussioner är utsatt och väldigt pressande, säger kungen i sitt invigningstal på Camp Monitor som står återgivet på hovets hemsida.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Läs mer om besöket här på hovets hemsida››

Eller på försvarsmakten.se här››

Här kan ni läsa om kronprinsessan Victorias besök i Afghanistan på hovets hemsida››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Mikael Wallentin Åström/FS 20/Försvarsmakten – Faksimil Hovets hemsida

Läs även:

Hockeykungen mötte kung Carl Gustaf på slottsmiddag››

Kronprinsessan Victoria mötte militärer››

Drottning Silvia köpte årets första majblomma››

Drottning Silvia ska snart ut på en ny resa››

Annons