Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungen hyllar brandhjältarna: "Vi känner stor tacksamhet"

31 jul, 2018, 12:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Som vi tidigare berättat besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel igår brandområdena i Gävleborg under förmiddagen. Lite senare under dagen kom kungen till Jämtland för att tacka de som arbetat med att släcka bränderna.
Annons

Det blev en intensiv dag för kungen och kronprinsessparet som under måndagen besökte olika brandområden. Kungahuset hade tidigare skickat en hälsning via sin hemsida till alla som hjälpt till med arbetet och alla som drabbats av de svåra skogsbränderna som härjat i vårt land denna heta sommar.

Kungen besökte branddrabbade områden.

Kungen ville på egen hand träffa de som arbetat med släckningsarbetet på olika sätt och nu var det dags att se hur det såg ut i landet med egna ögon. På bilden ovan ser vi honom möte företrädare för Länsstyrelsen, Polismyndigheten, Hemvärnet och Räddningstjänsten i Jämtland:

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag ville komma hit i dag för att visa min och kungafamiljens uppskattning för alla er som arbetar med bränderna. Både anställda och frivilliga. Vi är väldigt många i vårt land som känner stor respekt och tacksamhet för era insatser, sade kungen när han under gårdagen besökte Pålgård uppe i Jämtland.

Vi ser här kungen tillsammans med lokal räddningspersonal i Jämtland.

Kungen besökte branddrabbade områden.

Tidigare under dagen besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel Färila i Hälsingland där de mötte och tackade svensk och utländsk räddningspersonal, hemvärnsmän, volontärer med flera.

Annons
Victoria och Daniel besökte branddrabbade områden.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel ses här med några brandmän från Danmark som hjälpt till i släckningsarbetet.

Läs mer: Kungen: ”Uttrycker våra sympatier till offrens anhöriga”

Foto: Kungahuset.se/Facebook och Räddningstjänsten Jämtland

 

Annons