Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungen i ny intervju: Victoria har en helt annan säkerhet

28 apr, 2016, 09:52
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
"Kronprinsessan har en helt annan grund än jag". Det säger nu kungen, i en ny intervju.
Annons
kungen

I en ny intervju med Sveriges Radio berättar kungen hur han ser på sin roll som statschef och att han inte har några planer på att abdikera och lämna över tronen till Victoria. Men han passar också på att nämna hur mycket lättare det kommer att bli för henne att ta över tronen, eftersom hon har helt andra förutsättningar än vad han hade när blev kung 1973. Endast 27 år gammal.

– Hon kommer ha en helt annan grund än jag. Veta vad hon vill på ett helt annat sätt. En annan säkerhet och självkänsla. Jag var väldigt osäker. Alla människor var äldre. Jag var alltid yngst. Nu är jag snart äldst vart jag än kommer. Tiderna har förändrats, förklarar kungen i intervjun.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Delar av radiointervjun, som har gjorts av reportern Bengt Hansell, sändes på torsdagmorgonen den 28 april. Hela intervjun läggs ut på kungens födelsedag på lördag.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Stella Pictures

Annons