Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungen i sorg - bäste vännen har avlidit

16 aug, 2017, 16:30
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Änkan berättar själv för Svensk Damtidning.
Annons

Kungens nära vän, bankdirektören Tore G. Bergengren, har gått bort, endast 68 år gammal. Hans hustru Marianne Bergengren, tandläkare och konstnärinna, hittade honom död i parets hem i Klosters i Schweiz.

– Tore var sedan tidigare väldigt sjuk och skör, säger Marianne till Svensk Damtidning.

Han genomgick en hjärnoperation år 2000, på grund av en svår infektion i hjärnan och hämtade sig aldrig riktigt. På senare tid fick han även hudcancer och andra sjukdomar, berättar änkan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Tore var nära vän med kungen sedan gymnasietiden på Sigtuna och de fortsatte att vara vänner livet ut. Kungen och drottningen hade som tradition att åka skidor med paret Bergengren i Schweiz varje vinter.

Det enda ljuset i Mariannes liv just nu är konsten. Hon har en utställning i Zürich den 7 september.

– Det är något jag ser fram emot och jag ska ställa ut en tavla som Tore älskade.

Än är det inte bestämt var Tore ska begravas, men en minnesstund planeras i såväl Klosters som i Skåne, där Tore är huvudman i den adliga ätten Bergengren.

Tore G. Bergengren med hustrun Marianne Bergengren.

Läs mer: Kungens och drottningens mörka år

Läs mer: Silvias stöd efter dödsfallet – ringde själv upp änkan

Foto: IBL

Annons