Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungen och drottning Silvia på Unga Musik på Kungliga slottet

20 jan, 2015, 11:54
author
Annons
Kungen-Konsert-1_430x310_2

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia närvarade vid Unga musik på Slottets konsert i Rikssalen på Kungliga slottet i Stockholm.

Måndagen den 19 januari lyssnade vårt kungapar till en konsert med elever från musikkonservatoriet i Falun och Södra Latins musikklasser. Konserten ägde rum i Rikssalen på Kungliga slottet och ingår i festivalen Unga Musik på Slottet.

Kungen-Konsert_3_430x310_2

Drottningen var snygg i en röd dräkt.

Annons

Unga Musik på Slottet är en veckolång festival som prestenterar unga begåvningar inom musik och dans. Festivalen pågår mellan den 16 och 24 januari.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kungen-Konsert-2_430x310_2

Det var Kung Gustav VI Adolf som bjöd in violinisten och kapellmästaren Mats Liljefors att ge konserter på Kungliga slottet 1970. Musik på Slottet uppstod och blev snart en stor framgång.

Kungen-Konsert-6_430x310_2

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All Over Press

Annons