Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungen och Silvias markering mot Märtha Louise: "Hjärtskärande"

07 aug, 2024, 11:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Relationen blir mer och mer frostig – nya uppgifter bekräftar.
Annons
Märtha Louise vägrar prata om Dureks skandaler: ”Står inte för allt”Brand logo
Märtha Louise vägrar prata om Dureks skandaler: ”Står inte för allt”

Det är nog ingen som missat att ett minst sagt storslaget och omtalat bröllop ska äga rum den 31 augusti – det är nämligen den norska prinsessan Märtha Louise, 53, som ska gifta sig med Durek Verrett, 49.

Gästlistan för prinsessbröllopet är ännu inte känd, men något vi vet är att vår kung och drottning inte kommer närvara under den stora dagen.

Märtha-Louise och Durek. Lise Åserud

Relationen som skakat Norge

I nästan fem år har prinsessan Märtha Louise och och schamanen Durek Verrett varit ett par.

Annons

Det blivande kärleksparet introducerades för varandra av den gemensamma vännen Lindsey Simcik som driver den amerikanska livsstilspodden Almost 30.

Märtha Louise berättar i podden att djup vänskap utvecklades redan efter första mötet. De talade ofta i telefon och träffades så ofta de kunde – detta var starten på en kärleksrelation som skapade rubriker runt om i hela Norge.

Valt att tacka nej till bröllopet

Samuel Steén/TT

Det är flera kända namn som tagit avstånd från paret.

Annons

Det senaste vi fick veta var att Shamanens egen mamma Veruschka Urquhart inte lär bli bjuden på bröllopet. Detta efter att hon gjort en rad dramatiska uttalanden i norska Se & Hör.

– Han har hjärntvättat henne, säger mamman om Dureks relation till prinsessan Märta Louise och fortsätter: Jag vill varna alla norrmän för min egen son.

En annan känd profil som inte kommer närvara under den stora dagen är den nära vännen och kända skådespelerskan Gwyneth Paltrow, detta bekräftade Durek i en podcast.

– Det har varit väldigt jobbigt för både henne och min familj att hon inte kan komma. Hon är en nära familjevän, så det är hjärtskärande för oss båda.

Sen har vi vår egna kung och drottning som inte heller kommer dyka upp under bröllopet.

Annons

I den kungliga kalendern framgår det att kungen och drottning Silvia ska på ett annat evenemang samma dag, nämligen Världens Musik & Mat.

Vi får hoppas att resten av vår svenska kungafamiljen dyker upp. Till Svensk Damtidning berättar Anders Johan Stavseng, kungaexpert på Se og Hør, om Märtha-Louises eventuella krav, och om vi kanske får se kronprinsessan Victoria närvara.

– Gästlistan för Märtha och Dureks bröllop är strikt hemlig, och bevakas som en statshemlighet. Prinsessan Märtha har förvisso bjudit in sina svenska vänner i kungafamiljen. När hon gifte sig förra gången var både Carl Philip, Madeleine och Victoria där, förutom det svenska kungaparet, säger den kungliga experten.

Vi hoppas att Durek och Märtha Louise får en fantastisk dag oavsett vem som kommer!

Bild: TT/Instagram

Annons