Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungen sätter ner foten – situationen med Chris sprids i utlandet

16 sep, 2024, 11:00
Chris O'Neill tillsagd av kungen – nu sprids händelsen i utlandet.
Annons

Chris O'Neill har alltid varit en man som gillar att ta hand om sina egna affärer. Även om han är gift med en prinsessa, har han varit relativt ointresserad av det kungliga rampljuset.

Här avslöjas Chris O'Neills verkliga relation till EstelleBrand logo
Här avslöjas Chris O'Neills verkliga relation till Estelle

Det har han visat tydligt under åren, inte minst när han för några år sedan lämnade Öland i all hast och reste hem till USA för att jobba när resten av kungafamiljen firade kronprinsessan Victoria.

Men nu när Chris, Madeleine och barnen flyttat hem till Sverige ställs helt andra krav. Chris förväntas vara närvarande betydligt oftare och kan inte längre skylla på att avståndet är för långt.

Annons
Kungen på riksmötets öppnande
Kungen ställer helt andra krav på Chris O'Neill, efter flytten hem till Sverige. Jonas Ekströmer/TT

Chris tillsagd av kungen

I förra veckan blev det tydligt att kungen fått sin svärson att göra sällskap med Madeleine till den riksmötets öppnande, den årliga tradition som inleder riksdagsledamöternas arbetsår.

Dagen till ära hade Chris tagit på sig sin finaste kostym, en klädsel något helt annat än den mer lediga som han traskat runt i på stan i både Stockholm och Florida.

Situationen med Chris har även fått spridning i utlandet. Norska Se och hör skriver bland annat så här om Chris närvaro vid riksmötets öppnande:

Annons

”Chris har blivit tillsagd att bete sig enligt korrekt etikett. När vi har sett honom ute, både i Florida och Stockholm, har han ofta varit avslappnad klädd: i shorts och piké”.

”Kungen blir otroligt besviken”

Det var tydligt att Chris följt kungens krav. Han var en av de bäst klädda under dagen, med en skräddarsydd kostym i samma tyg och färg, som han snyggt kompletterade med ett par svarta skor.

– En strikt, och tydlig kommunicerad, klädkod skulle kungen aldrig tumma på. Och han vill att hans nära följer samma exempel. Kungen skulle bli otroligt besviken om Chris var motvalls och tolkade klädkoden fritt och enligt eget humör. Att följa en klädkod är att visa arrangörerna, de andra gästerna och hela sammanhanget respekt, menar kungen, säger Svensk Damtidnings erfarna reporter Ellen Myrgård Lindén.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill – sida vid sida i det kungliga rampljuset. Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons