Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungen stoppar Daniels föräldrar – påverkar hela familjen: ”Inte passande”

16 aug, 2024, 16:00
Olle och Ewa Westling stoppas av kungen – säger nej.
Annons

Prins Daniels liv förändrades drastiskt den dag han sa ”ja” till sin älskade Victoria. Uppväxt i Ockelbo, i ett falurött kedjehus, hade han en uppväxt långt utanför det kungliga rampljuset, där han kunde springa runt i den lilla orten utan något kändisskap.

Prins Daniels ånger med mamma EwaBrand logo
Prins Daniels ånger med mamma Ewa

Som make till Sveriges blivande drottning, vet i stort sett alla i hela Sverige vem han är. Kändisskapet har även spillts över på hans föräldrar, Ewa och Olle Westling, som var i en erfaren ålder när sonen tog sina första stapplande steg i den kungliga världen.

Annons

Både Ewa och Olle har dock visat sig vara mycket skickliga på att hålla låg profil. De bor kvar i sitt älskade Ockelbo, tre mil från Sandviken, och tycks inte ha något större intresse av att synas i offentligheten.

Ewa och Olle Westling
Ewa och Olle Westling dyker sällan upp i det kungliga rampljuset. People Picture / SplashNews.com

Kungen sätter stopp för Westlings

Självklart händer det att Olle och Ewa dyker upp vid officiella tillställningar, som när Victoria och Daniel Vigde, eller vid barnbarnen prinsessan Estelles och prins Oscars dop.

Men annars brukar det vara väldigt tunt med framträdanden för paret Westling. De trivs alldeles utmärkt med sitt vardagliga liv i Ockelbo, något som även kungen tycker är en bra idé.

Annons

– Kungen tycker mycket om Olle och Ewa, men han skulle inte vilja att de var med när Daniel utför kungliga uppdrag utanför Ockelbo. De har inga titlar, de ingår inte officiellt i den kungliga sfären. Det skulle inte ses som passande, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

”Måna om sitt privatliv”

Ja, så egentligen är det en bra lösning för bägge parter. Ewa och Olle har konsekvent tackat nej till att figurera i media och vill helt enkelt leva ett vanligt Svenssonliv i Ockelbo.

Annons

– De är väldigt måna om sitt privatliv. Daniels pappa är social och utåtriktad, medan mamma Westling är mer tillbakadragen och jag tror aldrig att hon kommer att säga ett enda knyst om Daniel och Victoria, har hovreportern Roger Lundgren sagt till Arbetarbladet.

Olle Westling och Ewa Westling
Olle och Ewa Westling trivs alldeles utmärkt med sitt vanliga liv i Ockelbo. Pontus Lundahl/TT

Foto: TT

Annons