Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungen stoppar Sofia efter alla år – misstankarna stämmer

12 aug, 2024, 16:00
Kungen har bestämt sig angående prinsessan Sofia.
Annons

Prinsessan Sofia visste att livet skulle förändras när hon sa ”ja” till sin älskade prins Carl Philip. Den vanliga tjejen från Älvdalen hade nu blivit kunglig och med det accepterat en helt ny vardag, med en rad kungliga uppdrag som följd.

Det här är prinsessan SofiaBrand logo
Det här är prinsessan Sofia

Samtidigt är Sofia ett resultat av den moderna världen. Hon vet vikten av att ha en normal uppväxt och hon försöker, så gott det går, föra vidare det på barnen prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian.

– Jag tror de lever mest bekymmersfritt av alla i kungafamiljen. De har en kärnfamilj i det fantastiska huset ute på Djurgården och gör lite representation och så vidare, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Annons
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia lever ett bekymmersfritt liv ute på Djurgården, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall. Mikael Fritzon/TT

Kungens beslut för Sofia

Ja, Sofia och Carl Philip har bestämt sig för att skära ned på de kungliga uppdragen för att vara närvarande föräldrar – ett önskemål som kungen verkar ha lyssnat noggrant på.

Uppdragen som framträder i den kungliga kalendern sker i kungens tjänst. Just Sofia har inte ett enda uppdrag uppskrivet i kalendern, vilket kan ses som ett kvitto på att kungen ger henne utrymme att prioritera barnen.

Sofia har även uppdrag på annat håll.

Annons

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Carl Philip om moderna pappalivet

När Elle intervjuade Carl Philip förra året, berättade prinsen att han och Sofia strävar efter att vara närvarande föräldrar, som alltid ser till barnens bästa.

– Vi är otroligt familjeorienterade. Vi vill vara en aktiv del i barnens liv och det har varit jätteviktigt sedan dag ett. Det är också ett sätt att inte jobba ihjäl sig faktiskt.

Annons

– Vi har fått höra att vi är moderna pappor, men jag tror att den moderna pappan är sån. För oss är det naturligt. Och när jag tänker på våra vänner är alla likadana, sa prins Carl Philip då.

Foto: TT/Instagram

Annons