Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungen tvingar Chris O'Neill – sätter ned foten efter alla besvikelser

13 okt, 2024, 16:00
Kungen och Chris O'Neill
TT
Kungen har satt ner foten mot Chris O'Neill, en gång för alla.
Annons

Nobelfesten och Chris O'Neill har inte varit ett självklart äktenskap. Faktum är att den gode Chris har missat den anrika blanketten i Blå hallen hela sex gånger i rad.

3 anledningar: Därför trivs inte Chris O'Neill i SverigeBrand logo
3 anledningar: Därför trivs inte Chris O'Neill i Sverige

Kungen tvingar Chris O'Neill

Detta har inte varit okontroversiellt. När Chris uteblev både 2012 och 2013 märktes det folkliga missnöjet av i Expressens kommentarsfält på Facebook.

"Dålig stil, tycker jag", skrev en användare.

"Jag tycker att han är en stor egoist", skrev en annan.

"Ingen trevlig kille", skrev en tredje.

Nu börjar den närma sig, den där kvällen i december då världens blickar vänds mot Stockholm och våra kungligheter klär sig i festskrud, redo att välkomna intellektuella jättar och dignitärer av yppersta klass.

Tidigare har Madeleine och Chris varit förhindrade av att det har varit ett helt världshav mellan dem och Blå hallen.

Annons

– Generellt kan man säga att prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill gärna deltar om de i samband med Nobelfesten är i Sverige, eller har någon annan aktivitet i Sverige, men har de inte det är avståndet för långt för att delta, har hovet sagt tidigare år.

Johan T. Lindwall: "Kungen har satt ner foten"

Utan den ursäkten kommer kungen att kräva att Chris dyker upp på Nobelfesten. Det slår Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall fast med övertygelse.

– Det finns inte en chans att Chris skulle kunna avstå från Nobel i år, om han inte kan peka på allvarliga hälsoskäl eller familjeskäl eller något sådant. Där kan kungen sätta ner foten om det behövs. Nobelfesten är årets viktigaste kungliga händelse. Han är gift med en prinsessa. Såklart han ska medverka, säger Johan T.

Chris har tidigare berättat att han inte riktigt känt sig hemma på Nobelfesten. Vid ett tillfälle placerades han mellan två japanska kvinnor som inte kunde engelska – vilket innebar en socialt tuff kväll för herr O'Neill.

Annons