Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungens avsked väcker starka reaktioner – folket i sorg: "Nej!!"

15 okt, 2024, 17:00
Kungen och Masaki Noke
Kungliga hovstaterna
Nu har kungen officiellt tagit farväl – och reaktionerna är starka!
Annons

Det var ett tungt ögonblick på Slottet, för alla inblandade. Allt har sin tid och inget varar för evigt – men den insikten gör inte själva avskedet mindre tungt.

Nu har kungen sagt farväl.

Se när kyrkomötet 2024 öppnas – kungen & Silvia på platsBrand logo
Se när kyrkomötet 2024 öppnas – kungen & Silvia på plats

Kungens sorgliga farväl – efter alla år

Vår statschef har nämligen hållit en avskedsaudiens med Japans avgående ambassadör, Masaki Noke. Masaki har varit en väldigt uppskattad figur i Sverige och figurerat i svensk tv flera gånger. Han har visat prov på en sällsynt nyfikenhet för svenska seder och bruk och har verkligen gjort det mest av sina tre år på ambassadörsposten.

Det blir onekligen stora skor att fylla för efterträdaren.

– Det var en ära att bli mottagen av Hans Majestät Konungen för en avskedsaudiens. Vi är tacksamma för att Hans Majestät upprätthåller ett särskilt band med Japans kejsarhus och för hans djupa kunskap och ihållande intresse för Japan, efter att ha besökt Japan ett flertal gånger, skriver Masaki själv på Twitter.

Masakis avskedshälsning har fått nästan 4000 gilla-markeringar. På svaren får man en bra bild av hur saknad han kommer att vara.

Annons

Jens Ohlsson, tidigare presschef för Socialdemokraterna i Europarlamentet, leder sorgekören:

– Nej! Ska du tillbaka till Japan? Det har varit fantastiskt att följa dig på Twitter/X! Tack för den här tiden, du har gjort stort avtryck. Väl utfört uppdrag! skriver Jens.

Starka reaktioner på avskedet: "Mycket saknad"

Andra har stämt in i hyllningarna. Här följer ett axplock av reaktionerna på den tråkiga nyheten:

Tack för alla dessa år. Du har representerat det fulla värdet i vad det ämbetet innebär!

Det var tråkiga nyheter. Dina inlägg i sociala medier har varit en fröjd att ta del av. Jag hoppas din efterträdare upprätthåller denna tradition

Ju äldre jag blir desto mer uppskattar jag jobbet som du och många andra (inkl kungen själv) för Sverige men även för ert eget land. Tack och lycka till framöver

Ers Eminens har varit en fantastisk representant för Japan, och bidragit otroligt mycket till stärka banden mellan våra länder. Ers Eminens kommer att vara mycket saknad!

Annons