Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungens gripande ord om OS-resan till Brasilien

01 sep, 2016, 17:00
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
"Vatten för en hållbar tillväxt". Så löd ledorden när kungen delade ut Stockholm Water Prize under onsdagen. Och dessutom passade han på att berätta om kungaparets resa till Brasilien häromveckan.
Annons
kungen1 ibl

Sommaren är förbi och kungaparet är tillbaka på jobbet. Och som vanligt när det kommer till de kungliga uppdragen känns vissa dagar viktigare än andra. Ta onsdagens åtaganden som exempel. Då närvarade kungen och drottningen vid ett seminarium som ingick i Stockholm Water Prize. Och temat var “Vatten för en hållbar tillväxt”. Det här årets mottagare av Stockholm Water Prize var professor Joan B. Rose, från USA, och kungen fick den äran att överlämna priset.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kungen2 ibl

Prisceremonin följdes sedan av en bankett och på den hade kungen återigen en framträdande roll. Han höll nämligen ett gripande tal om hur viktigt det är att fullfölja den klimatöverenskommelse som världens länder har enats om. Dessutom passade han på att berätta om kungaparets resa till Brasilien häromveckan – ett land han beskriver som “underbart”.

Läs kungens tal i sin helhet>>

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Stella Pictures

Annons