Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungliga familjemedlemmen drabbad av plötslig sorg – berättar allt

21 sep, 2024, 10:00
Sarah Ferguson berättar nu om saknaden efter mamma Susan.
Annons

Sarah ”Fergie” Ferguson lämnade den brittiska kungafamiljen efter tio år, men lever fortfarande ihop med sin exman prins Andrew på kungliga Royal Lodge.

Saftiga prislappen på Madeleines lyxiga skor • Efter cellgifterna – så mår Kate nu • Uppgifter: Marius misstänks för nytt brott – 3 kungliga snackisar från vecka 37!Brand logo
Saftiga prislappen på Madeleines lyxiga skor • Efter cellgifterna – så mår Kate nu • Uppgifter: Marius misstänks för nytt brott – 3 kungliga snackisar från vecka 37!

Hon har i flera intervjuer berättat om sin tuffa uppväxt, hur hennes mamma Susan flyttade med den argentinske polospelaren Hector Barrantes till Argentina och lämnade kvar ”Fergie” med sin pappa i England.

– Mamma lämnade mig när jag bara var 12 år. Det har fått mig till att tvivla på mig själv och undra varför jag inte duger, har Sarah Ferguson sagt i en intervju med Oprah.

Annons
Sarah ”Fergie” Ferguson
Sarah Ferguson var tidigare gift med prins Andrew. ZAHU / BACKGRID UK / TT

Sarah Ferguson om mammans död

Under sin uppväxt hade hon knappt någon kontakt med sin mamma. Hon försökte ringa hem till henne i Argentina flera gånger, men telefonen fungerade inte.

Hector Barrantes dog efter 18 år tillsammans med Susan. Sarahs mamma befann sig i djup sorg efter polospelarens död och för 26 år sedan var olyckan framme.

– Hon var helt förtvivlad och förvirrad efter Hectors död. Den dagen dök en lastbil plötsligt upp och krossade hennes bil.

Annons

– Timmarna innan hade jag pratat med henne i telefon och bett henne säga att hon älskade mig. "Oh, Sarah", muttrade hon, men jag stod på mig och sa att det var viktigt för mig. Till slut sa hon det. Det var sista gången vi pratade med varandra.

Fergie om saknaden

I dag är det på dagen 26 år sedan Sarah förlorade sin mamma. I ett inlägg på Instagram skriver hon om saknaden efter Susan och om den mor-och-dotter-relation som hann bli bättre mot slutet.

Annons

”Hon var alldeles för ung för att tas ifrån oss och jag reflekterar ofta över att hon bara var 61 år yngre än jag är nu när hon dog i en grym olycka. Jag tänker hela tiden på hennes livsglädje och hennes strålande ande”, skriver hon och fortsätter:

”Precis som vi alla gjorde hon misstag men hon lärde mig att värdesätta varje dag och att alltid försöka behandla människor med vänlighet. Jag saknar henne jättemycket”.

Foto: TT/Instagram

Annons