Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungliga jobbkrocken på Öland – Victoria kan missa viktiga invigningen

13 apr, 2018, 09:00
Det här är dagen när allting händer på Öland. Victoria drar på sig vandringskängorna – och kungaparet rivstartar Sollidensommaren med invigning och försommarmingel några mil bort.
Annons

Det är som upplagt för en kunglig jobbkrock på Öland den 9 maj. Då ska kronprinsessan Victoria landskapsvandra på kungafamiljens egen sommarö – samtidigt som kungaparet inviger Sollidensommaren och årets utställning i Sollidens paviljong. Frågan är vilket av evenemangen som landshövding Thomas Carlzon ska välja. Eller om det rentav går att hinna med båda två?

Läs mer: Kungen avslöjar: ”Detta händer på Solliden i sommar!”

I år heter Sollidenutställningen ”Karl XIV Johan – Kungen som byggde det nya Sverige” (det är ju 200 år sedan han blev den förste Bernadottekungen). Kungaparet brukar bjuda in alla sina ölandsvänner till invigningen och efteråt har de alltid ett försommarmingel med snittar och småprat på Kaffetorpet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kungafamiljens sommarslott Solliden på Öland
Kungafamiljens sommarslott Solliden på Öland. Den 10 maj slås grindarna upp för säsongen och samma dag öppnar utställningen för besök.
På Kaffetorpet har kungaparet alltid sitt försommarmingel.
Här på Kaffetorpet har kungaparet alltid sitt försommarmingel.
Annons

Samma dag är deras dotter alltså ute och landskapsvandrar på Öland.

– Programmet är inte officiellt ännu, men jag kan berätta så mycket att kronprinsessan ska vandra i odlingslandskapet på Södra Öland. Det är en del av Alvaret och ett av FN:s världsarv, säger Christina Karlberg som är kommunikationschef vid Länsstyrelsen i Kalmar län.

Läs mer: Här kommer Victoria vandra härnäst – se om hon kommer till din stad!

Kronprinsessan Victoria ska vandra på Södra Öland
Det är här på Södra Öland som Victoria ska vandra i maj. Det blir hennes nionde landskapsvandring.

Foto: IBL, Stella Pictures.

Annons