Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kungligheterna väljer bort OS

11 aug, 2016, 08:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
De svenska kungabarnen och flera andra unga kungligheter väljer bort OS i Rio, en av orsakerna är Zikavirusets framfart i Sydamerika.
Annons
VictoriaDaniel-Ste1

Flera kungligheter, bland annat de svenska kungabarnen, har valt att stanna hemma under OS och en av huvudorsakerna har varit faran med spridningen av Zika.

Prins William och prinsessan Kate har med två små barn valt att stanna hemma i England. Enligt  flera medier ska anledningen vara rädsla för just Zika. Som föräldrar till treåriga George och ettåriga Charlotte är de noggranna med att inte utsätta sig för några hälsorisker.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prinsessan Charlene stannar även hon hemma i Monaco under OS, rädsla för Zikaviruset är en av anledningarna.

– Hon gillar inte vad hon har läst och hört om Zikaviruset och andra hälsofaror, berättade prins Albert för tidningen People

Charlene och Albert är båda olympier själva och har besökt OS ett flertal gånger tillsammans men Albert reser i år på grund av bland annat Zika. Paret har två små tvillingar vars hälsa man inte vill riskera.

Även de svenska prinsarna och prinsessorna håller sig hemma under OS. De har inte uppgett någon anledning till det men alla tre har små barn, så Zikaviruset är något de troligtvis fruktar.Vilket som kan vara skälet till att de inte slår följe med kungen och drottningen till Rio.

Av: Frida Mrad

Foto: Stella

Läs mer om OS här>>

Annons