Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kusligt lika! 13 tecken på att prinsen går i pappa kungens fotspår

02 jan, 2018, 13:46
AvRed Aktionen
De gillar matlagning, men inte golf och tennis. Däremot älskar de jakt och lantbruk. Kung Carl Gustaf och prins Carl Philip har chockerande många likheter.
Annons

Av: Adrienne Bönnelyche

Foto: All over press, IBL, Sjöberg, Stella pictures,

Läs mer: Se bilderna! Moderna pappan Carl Philip – så tar han hand om barnen

En titt i back­spegeln visar att kronprins Carl Gustaf och prins Carl Philip var slående lika varandra utseendemässigt som barn, i tonåren och senare. Tydligt är också att det finns en hel del gemensamma näm­nare. Bara en sådan sak att de heter Carl, har dubbelnamn med exakt lika många bokstäver!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Nästan exakt lika långa är kungen och Carl Philip i dag, endast en fjuttig cen­timeter skiljer dem åt. Kung Carl XVI Gustaf är 179 cm lång och prins Carl Philip 180.

Kungen och prinsen är inte bara lika utseendemässigt, de är nästan kusligt lika i sina intressen. Varav jakt är ett av dem.

Båda hade sin bana utstakad från födseln. De skulle bli kungar. Carl Philip blev från­tagen sin titel redan som mycket liten i jämlikhetens namn och hans syster Victoria blev tronföljare i stället. Kungen och hans son är födda i stjärn­tecknet stabila oxen, av mam­mor som båda är födda i Tysk­land.

Annons

Ingen av dem har bröder, endast systrar. De har samma smak vad gäller vackra kvinnor. Sofia är slående lik drottning Silvia som ung!

Nog påminner de om varandra!

Kungen och Carl Philip är båda grabbigt intresserade av snabba bilar. Bilden på när lillprinsen satt och rattade sin sportiga lek­saksbil är klassisk. I vuxen ålder har kungen samlat på sig ett antal lyxiga fordon. Hans son har tagit intresset ett steg längre och kör nu riktiga racer­tävlingar. Snabbt går det och på läktaren står ofta en hejande pappa. Båda är riktiga frisku­sar, gillar natur och friluftsliv. Som deltagare i Vasaloppet och i Öppet spår i Dalarna har båda synts skida i mål.

Annons
Då, Kronprins Carl Gustaf , med sin bil: Volvo P 18.

 

Läs mer: Så här har du aldrig sett kungen

Kungen tränar längd i Stor­lien, där de har stuga. Prins Carl Philip värmer sig vid bra­san i huset i Värmland med sin Sofia efter en härlig skidtur. Man har aldrig sett dem på tennisbanan eller golfbanan, trots att Gustaf V var känd som duktig golf- och tennisspelare. Bollsporter undviks gärna till förmån för andra fysiska utomhusaktiviteter såsom löpning, skidåkning och segling.

Annons
Skidåkning är ett stort intresse för kungen…

 

…och det gör Carl Philip och Sofia också. Här på nordiska skidmästerskapen i Falun.

Fler saker som gör Kungen och Carl Philip lika:

Annons

Kungen var glad matros med vännerna och Carl Philip brukade segla med förra flickvännen Emma Pernald på västkusten. De är båda skjutsäkra jägare och kan fälla älg och rådjur. Viltkött är en delikatess, som båda njuter av.

Matlagning intresserar dem båda. Carl Philip sitter som bekant med i juryn när Årets kock ska utses. Han har koll på smakerna. Kungens favoritrum på slottet är köket. Han brukar alltid avsmaka rätterna och vill gärna diskutera menyn med hovtraktören innan de serverar gästerna på kungamiddagen.

Lantbruk är ett stort gemensamt intresse. Kungen driver Stenhammar gods med kor och prinsen har gått lantbruksuniversitet och ämnar ta över skötseln av Stenhammar. Gummistövlar och lera är inte främmande för dem. Fotografering är något kungen ägnat sig åt länge. Carl Philip har ställt ut sin fotokonst.

Kungen och drottningen drar sig tillbaka till slottet i Sörmland när de vill koppla av från representationsuppdragen och vara privata. Carl Philip och Sofia reser till Ökenäs, gården nära Trosa som de låtit renovera. Och det yttre då? Jodå, även där är far och son kusligt lika. Mörklockiga, vältränade och med massor av blygsam charm…

Läs mer: Sofia om när hon lärde känna Carl Philip: “Vi sms:ade”

Annons