Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kvinnan i drottning Silvias närhet bryter tystnaden – är som man trott

30 jul, 2024, 05:00
Drottning Silvia, Frederik von der Esch och Cecilia von der Esch
Hon ingår i kungafamiljens privata krets – och nu träder hon fram i direktsänd tv och uttalar sig om det man kunnat ana.
Annons
SE FILMEN: Här anländer kungafamiljen till Orups konsert på Solliden!Brand logo
SE FILMEN: Här anländer kungafamiljen till Orups konsert på Solliden!

Kungafamiljen väljer sin krets med noggrannhet och omsorg vilket också innebär att det är en rätt liten skara som verkligen står kungligheterna nära.

Ja, familjen kan inte riskera att deras privata bestyr - som de vill hålla just privata - hamnar i fel händer. Så därav är lojalitet av största vikt.

Samtidigt är personerna kring kungafamiljen såklart fria att ställa upp i mediasammanhang kring sina egna bestyr, och detta har nu skett – när kvinnan i Silvias närhet ställer upp i direktsänd tv och öppnar upp ordentligt.

Kopplingen till drottning Silvia

Cecilia von der Esch, tidigare Forss, är en kvinna med många hattar – skådespelerska, fru, mamma – och så rör hon sig faktiskt i drottning Silvias krets.

Annons

Ja, sedan 2020 är Cecilia gift med drottning Silvias gudson, Fredrik von der Esch – som hon har mycket god kontakt med.

Frederik är son till framlidna Hans Ulrik von der Esch som innan sin bortgång var en nära vän till kungafamiljen. Därav hade drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip en självklar plats på Hans Ulriks begravning 2009.

Och Silvias gudsons fru, Cecilia, tycks ha tagits emot med öppna armar av kungafamiljen. Hon och Frederik närvarade på prinsparets bröllop och vi har också sett Cecilia kommentera prinsessan Sofias bilder på Instagram.

Cecilia och Frederik von der Esch på prinsparets bröllop
Cecilia och Frederik von der Esch var självklara gäster på prinsparets bröllop. Foto: Ola Axman/Aftonbladet/TT

Och nu dyker Cecilia upp i Nyhetsmorgon, men hon är inte här för att prata om sina kungliga kopplingar. I stället ger hon en unik inblick i sitt tonårsliv – och hur känslorna verkligen gick upp och ner, precis som man kan förvänta sig.

Ärliga ordningen i direktsändning

Cecilia är aktuell med den animerade barnfilmen "Insidan Ut 2" som nu visas på bio där hon gör rösten till karaktären "Avsky".

Annons

I Nyhetsmorgon berättar Cecilia om hur roligt hon haft med projektet men även om hur hon själv upplevde sin egen tonårstid, vilket är temat i filmen.

Cecilia säger att hon - som så många andra - upplevde en del ledsamhet den där speciella tiden i livet när man är mellan barn och vuxen:

– Den var väl inte jättekul, det ska jag nog inte säga faktiskt. Barndomen för mig var fantastisk men jag tyckte att ungdomen var komplex.

Hon fortsätter och berättar vad som hjälpte henne, vilket som man redan kunnat ana var hennes passion för skådespeleri:

– Men tack och lov hade jag ju min skådespelardröm, och jag hade ett väldigt inre kreativt liv, och väldigt fina vänner som delade samma intressen som mig, så det tror jag var räddningen.

Cecilia von der Esch sitter i Nyhetsmorgon-soffan
Cecilia Forss, som har en för inte alla känd koppling till drottning Silvia, berättar om sin tonårstid i Nyhetsmorgon. Skärmdump TV4

Foto: TT, Skärmdump TV4

Annons