Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kvinnors företagande på agendan för Victoria och Daniel

09 nov, 2011, 09:59
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Igår fortsatte kronprinsessparet sin resa i Västernorrland. Och under tisdagen var det hantverk, utbildning och företagande som stod i fokus.

Annons

Efter måndagskvällens middag på residenset i Härnösand väntade en drygt 40 minuter lång bilresa norrut, mot Kramfors. Strax efter klockan halv tio på morgonen gjorde kronprinsessan Victoria och prins Daniel, entré på Träakademien, en hantverksutbildning, strax utanför centrala Kramfors.

Hälsade glatt

– God morgon, hälsade Victoria glatt när hon klev ut ur den mörka Audi-bilen som kört henne och prinsen från Härnösand.

I svarta byxor, svart kavajjacka, hästsvans, ny röd blus och höga klackar lyssnade kronprinsessan till en presentation av utbildningen och gick därefter in i lokalerna. Först stod besök i tapetseringen på agendan, därefter besöktes både snickeriet och smedjan, något som vi skrev om redan igår.

Efter Träakademien begav sig paret, tillsammans med landshövdingen, vidare mot Folke Bernadotte-akademien på Sandö där de också bjöds på lunch. Tre timmar senare styrde de åter kosan vidare tillbaka mot Härnösand och Semret, ett av kommunens boenden för ensamkommande ungdomar i Härnösands kommun.

Annons

Kvinnors företagande

Där bjöds de på fika innan kronprinsessan och prins Daniel avslutade besöket med en träff rörande kvinnors företagande på residenset och senare, efter en måltid, begav sig vidare mot Midlanda och åkte med ett SAS-plan hem till Arlanda, Stockholm och Haga slott.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Läs mer om Victorias resa och mycket mer på den Johannas Kungliga modeblogg››

Läs också mer om dagen på Hovets hemsida här››

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Prins Daniel: Vi är en modern familj››

Från spel till choklad – en späckad dag i Västernorrland››

Kunglig krock i Timrå››

Nu har Daniel och Victoria anlänt till Timrå››

Annons