Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleine bryter tystnaden – berättar om allvarliga situationen

27 aug, 2024, 05:00
Prinsessan Madeleine berättar nu om allvarliga situationen.
Annons

Prinsessan Madeleine gillar att hålla låg profil och värnar om det privata. Den önskan delar hon med maken Chris O'Neill, som mer än gärna befinner sig i bakgrunden och duckar det kungliga rampljuset.

Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i BrasilienBrand logo
Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i Brasilien

Däremot finns det saker som Madeleine vill sätta strålkastarljuset på. Tillsammans med drottning Silvia har hon ett närmast outtröttligt driv för organisationen Childhood och är ständigt mån om att lyfta det arbete som görs för att förebygga sexuella övergrepp mot barn.

Annons

– Mamma har ju lagt ner så mycket hjärta och kärlek och har jobbat så otroligt hårt för de här frågorna under så lång tid. Childhood betyder jätte-jättemycket. Jag vet att mamma någon gång har sagt ”Det är mitt fjärde barn”, har Madeleines sagt.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia brinner för sitt älskade Childhood.Pontus Höök / TT

Madeleine om Childhood

Madeleine publicerar sällan grejer på sina sociala medier, men när det kommer till viktiga framsteg inom Childhood gör hon ett undantag och väljer nu att bryta tystnaden.

”AI:s snabba tillväxt ger både löften och etiska utmaningar. På Childhood arbetar vi med att utnyttja AI i kampen mot sexuella övergrepp mot barn, med fokus på samarbete mellan sektorer för att förbättra upptäckt, förebyggande och respons”, skriver hon i ett inlägg på Instagram och fortsätter:

Annons

”Jag är stolt över att läsa att The New York Times publicerade en kommentar av vår verkställande direktör i USA, Mary L. Pulido, Ph.D., som svar på San Franciscos ansträngningar att bekämpa AI-deepfakepornografi. Stämningen i fråga syftar till att stänga ned populära webbplatser som skapar deepfake-bilder (förfalskade videor, bilder eller ljud på nätet reds anm.) av barn och tonåringar utan deras medgivande”.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine.Pontus Höök/TT

Madeleine hyllas stort

I kommentarsfältet är det många som hyllar det arbete som Silvia, Madeleine och resten av Childhood gör.

Annons

”Så viktigt arbete som ni gör med Childhood”, skriver en person.

”Fortsätt ert otroligt viktiga arbete för barnen! Ni gör skillnad”, skriver en annan.

”Bra jobbat Madeleine!”, skriver en tredje.

Foto: TT/Instagram

Annons