Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Madeleine har dolt problemet – som pågått bakom stängda dörrar: "Jag kämpar"

29 sep, 2024, 05:00
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine har ständigt nyfikna blickar på sig – men det finns en kamp som hon länge hållit för sig själv.
Annons
Här gör Chris & Madeleine comeback – med hela kungafamiljen!Brand logo
Här gör Chris & Madeleine comeback – med hela kungafamiljen!

Sedan dagen Madeleine föddes var hennes öde bestämt, hon är prinsessa – och ska arbeta med att representera Sverige.

Något Madeleine alltid gjort på sitt eget sätt. Som barn var hon mer bångstyrig än syster Victoria – och i vuxen ålder har hon i långa perioder bott utomlands.

Det har också inneburit att Madeleine jobbat mer bakom kulisserna än sina syskon, som hållit ställningarna på det kungliga fältet i Sverige.

Och det här är ingen slump. Madeleine har själv varit öppen om hur hon känner kring rampljuset – och hur det egentligen inte passar henne.

Madeleines avslöjande: "Jag jobbar på det"

Att vara prinsessa innebär att alla blickar riktas mot en när man går in i ett rum. Och det är något som inte helt går ihop med Madeleines personlighet.

Annons

Det avslöjade hon själv när hon och maken Chris gästade Skavlan 2015 och fick frågan hur det kändes att alltid varit - och alltid kommer vara - så påpassad:

– Mina föräldrar fick alltid huvudvärk när vi skulle ta familjefoton och sånt, för jag sprang alltid iväg och gömde mig. De var alltid tvungna att dra mig dit och jag bara skrek. Jag ville aldrig vara en del av det, sa Madeleine då.

Hon avslöjade också att det här - blygheten - är en kamp som hon fortfarande tampas med:

– Jag tror att jag är ganska blyg och jag gillar inte att vara i händelsernas centrum. Men som officiell person så vet jag att jag måste hantera det här. Jag kämpar med det. Jag jobbar på det. Jag är ju här i dag.

Och visst sätter det Madeleines olika livsbeslut i nytt ljus. Att hon bott i New York, London och Miami – innan hon till slut kände sig redo för Stockholm igen.

Här bor hon, Chris och barnen sedan några månader tillbaka på Hovstallet. Och med det har prinsessan också tagit sig an mer officiella uppgifter, som riksmötets öppnande tidigare i september, och tidigare i veckan då hon var i New York.

Madeleine har dolt kampen

Här sammanstrålade Madeleine och mamma Silvia kring det gemensamma hjärteprojektet World Childhood Foundation, där drottningen är grundare och ordförande och Madeleine vice ordförande.

På bilder från resan ser Madeleine självklar ut framför de smattrande kamerorna. Men att träda fram så här har alltså varit en utmaning för prinsessan. En dold kamp, som hon hållit för sig själv fram till några år sedan.

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine poserar bredvid varandra i New York
Prinsessan Madeleine ler inför de smattrande kamerorna – men hon har haft svårt att hantera rampljuset. Foto: Stella Pictures

Foto: TT, Stella Pictures

Annons